Šport
110 ogledov

Vujović: V zmago smo začeli verjeti šele ...

(Slovenija - Hrvaška) SP 2017 EPA
Selektor slovenske moške rokometne reprezentance Veselin Vujović ni skrival zadovoljstva po bronasti kolajni na svetovnem prvenstvu v Franciji. Iskreno je priznal, da je tudi po poraznem prvem polčasu proti Hrvatom upal na preporod svojih varovancev in končno zmago.

"Na polčasu tekme za tretje mesto z eno besedo nisem omenil taktike, svoje varovance sem bolj opozarjal na njihovo brezsrčno in medlo predstavo. Od njih sem zahteval pravi boj na igrišču in dostojno zastopanje dresa z državnim grbom na prsih, kajti po polfinalni tekmi utrujeni Hrvati so nas v prvi polovici tekme pošteno zasenčili in pretekli ter nam v prvem polčasu zabili kar 18 golov, kar je nedopustno," je porazni prvi polčas opisal črnogorski strokovnjak na klopi slovenske izbrane vrste Veselin Vujović.

Slovenija je bila v drugem polčasu dolgo časa v nezavidljivem položaju in v 40. minuti zaostajala za osem golov (16:24). "V zmago smo začeli verjeti šele, ko smo dosegli nekaj lahkih golov. Hrvati so zavoljo našega pritiska postajali vse bolj živčni. Imeli smo tudi malce sreče, nekaj hrvaških strelov je zadelo okvir vrat, na površje je izplavala tudi njihova utrujenost po petkovi naporni polfinalni tekmi z Norvežani," je dejal Vujović in dodal: "Pred tekmo smo upali na tekmečevo utrujenost, ki pa se je povsem razkrila šele v končnici tekme, ko smo uprizorili zares neverjeten preobrat."

Njegovi varovanci so v zadnjih dvajsetih minutah strnili svoje vrste in tekmo postavili na glavo. "V prelomnih trenutkih dvoboja sem vedel, da moji varovanci potrebujejo dodatno energijo. S skupnimi močmi, veliko vlogo pri tem je odigrala tudi naša klop z rezervnimi igralci, ki je soigralce v polju neprestano spodbujala, smo dobili veter v jadra. Dosegli smo nekaj lahkih golov, na vseh frontah igre nam je steklo, povrnila se je tudi naša vera v zmago. Na koncu smo naredili nekaj neverjetnega in izjemno sem zadovoljen. Kot igralec sem osvojil vse naslove, na reprezentančni sceni pa je to zame prva trenerska kolajna in upam, da tudi ne zadnja," je zaključil Vujović.

Kaj bo šele na naslednjih

Francoski izkupiček je malce presenetil in razveselil tudi direktorja moške reprezentance Uroša Mohoriča, ki je o celotnem turnirju dejal: "Pred prihodom v Francijo si nismo naložili prevelikega bremena na naša ramena. Na svetovno prvenstvo smo prišli s spremenjeno kadrovsko zasedbo, naš primaren cilj je bila uveljavitev mladih in neizkušenih igralcev ter nabiranje njihovih izkušenj za poletne olimpijske igre v Tokiu 2020. Letošnji turnir se je za novo ekipo razpletel sanjsko, ne upam si napovedati, kaj bo šele na naslednjih."

Komentarjev 2
  • oltajmer 12:51 29.januar 2017.

    puši kurac stari

  • Ferluci 09:14 29.januar 2017.

    Malo so nas podcenjevali, kot vedno - tokrat so bili prepričani, da nas bodo nažgali. Bolje bronasta, pa hrvati četrti kot srebrna, pa hrvati prvi! Samo da smo bili končno boljši od njih!