Šport
35 ogledov

Slovenski centri spet pred težko nalogo

Tiago Splitter Brazilija Simon Maljevac
Včerajšnji dramatični obračun med Slovenijo in Brazilijo je po dodatnih petih minutah pripadel gostom iz Južne Amerike, ki so do zmage prišli predvsem po zaslugi odlične igre po košem. Slovenske centre danes čakajo še postavni Litovci.

"Tekma je bila zelo težka in izjemno fizična. To nam je kar odgovarjalo, saj imamo v moštvu kar nekaj visokih in močnih fantov. Vedeli smo, da ima Slovenija številne dobre strelce iz razdalje, ki pa jih nismo uspeli povsem zaustaviti. V drugem polčasu smo malce padli, a smo na koncu vendarle prišli do rezultata, ki smo si ga želeli," je sinočnji dvoboj opisal brazilski velikan Tiago Splitter, ki je bil z 18 točkami in šestimi skoki v ključnih trenutkih nerešljiva uganka za slovensko obrambo. 

Že pred odpovedjo Erazma Lorbka je bilo jasno, da slovenska centrska linija ne bo Zdovčevo najmočnejše orožje na svetovnem prvenstvu v Španiji. Visoki igralci so se sicer pogumno borili z izkušenimi Brazilci, ki pa so na koncu zbrali kar deset skokov več in odigrali ključno vlogo pri zmagi svojega moštva. 

Boljši skok in manj izgubljenih žog

Med slovenskimi centri je bil z desetimi točkami najbolj učinkovit Miha Zupan, ki je takole pokomentiral poraz proti Južnoameričanom v lepo napolnjenih Stožicah: "Ponovno smo odigrali po sistemu toplo-hladno. V drugi četrtini smo odigrali premalo odločno in se znašli v visokem zaostanku, nato pa smo izboljšali pristop in preobrnili rezultat. Ob vodstvu smo bili v zadnjih minutah morda preveč sproščeni in si privoščili preveč napak. V končnici smo grešili proste mete in slabo zapirali prostor pod svojim obročem, kar so Brazilci izkoristili. To nas je stalo zmage, a se je na srečo zgodilo na pripravljalni tekmi. Na svetovnem prvenstvu bomo morali biti bistveno bolj zbrani."

Tudi nocojšnji dvoboj proti Litvi, za katerega si lahko vstopnico zagotovite s pomočjo Žurnala in Telemacha, bo težak preizkus za Zupana in soigralce: "Potrebno bo zaigrati zelo zbrano vse štirideset minut. Prepričan sem, da se lahko tudi z močnimi Litovci enakovredno kosamo. Kljub temu, da se bomo pomerili tudi v skupinskem delu svetovnega prvenstva, sem prepričan, da se ne bomo igrali skrivalnic, saj nimamo kaj skrivati. Osredotočiti se moramo na našo igro in izboljšati malenkosti. Recept je jasen – boljši skok in precej manj izgubljenih žog."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.