Šport
1529 ogledov

Seli se k Hrvatom: "Do slovenske reprezentance ne gojim zamer"

Mario Šoštarić Epa
Nekdanji slovenski rokometni reprezentant Mario Šoštarić bo odslej branil barve Hrvaške.

Zdaj že nekdanji slovenski rokometni reprezentant Mario Šoštarić je v pogovoru za športni dnevnik Ekipa potrdil, da se je odločil za zamenjavo reprezentance. Slovenski dres bo zamenjal za hrvaškega, kot sam pravi, je razlog za to osebne narave.

"Do slovenske reprezentance ne gojim nobenih zamer. Slovenci so želeli, da še naprej nosim njihov dres, a po stiku z vodstvom hrvaške reprezentance in njegovo željo, da prestopim k njej, sem se odločil za Hrvate. Moji starši in brat živijo na Hrvaškem," je dejal 30-letni Velenjčan, desno krilo madžarskega Szegeda.

Sramota Šport Predsednik EHF o največji polemiki EP: "Imamo zvezane roke"

Šoštarić je za Slovenijo zbral 36 nastopov in 69 zadetkov, ob Blažu Jancu in Gašperju Marguču je imel na svojem položaju vedno veliko konkurenco. Je pa vprašanje, ali bo lahko za Hrvate že zaigral na bližnjem svetovnem prvenstvu.

Po pravilih lahko za novo reprezentanco zaigra po treh letih od zadnjega nastopa za prejšnjo ekipo, kar pomeni, da bo imel pravico nastopa v kockastem, dresu šele 25. januarja, prvenstvo na Poljskem in Švedskem pa se začne 11. januarja. Hrvati računajo, da bo Mednarodna rokometna zveza (IHF) ugodila njihovi prošnji in da bo lahko zaigral že prej.

lisice aretacija Obsojeni! Šport Takšno kazen je prejela trojica, ki je do smrti pretepla hrvaškega rokometaša
 
Komentarjev 1
  • jozicamurn 20:15 03.december 2022.

    izdajalec, nič drugega, Gogi in Dončić ter Zoki pa so z veseljem igrali za Slovenijo in dali vse kar lahko tisti trenutek in takrat zavrnili prošnje Srbov, ki so jih vabili medse. To je razlika.

Sorodne novice