Šport
402 ogledov

Predsednik EHF o največji polemiki EP: "Imamo zvezane roke"

Michael Wiederer Epa
Prvi mož Evropske rokometne zveze (EHF) si je opral roke v zvezi z nešportno potezo španskih rokometašic.

Poljske rokometašice so bile med največjimi osmoljenkami nedavno končanega EP v Sloveniji, Črni gori in Severni Makedoniji, na katerem so po zaslugi taktiziranja španske reprezentance ostale brez možnosti za medalje.

Več o škandalu, ki je zaznamoval zaključek prvega dela prvenstva, si preberite TUKAJ.

Krešejo se mnenja Šport Škandal za konec prvega dela EP: "To je šokantno. Če to drži ..."

Poljski novinarji so pred velikim finalom, v katerem so Norvežanke na kolena spravile Danke (27:25), za mnenje o dogodkih, ki so krojili usodo njihove reprezentance, povprašali predsednika Evropske rokometne zveze (EHF) Michaela Wiedererja.

 | Avtor: Print Screen Print Screen
"Gospoda predsednika bi vprašal, kako gledate na zadnje sekunde dvoboja med Nemčijo in Španijo? Med poljskimi novinarji in trenerji prevladuje mnenje, da dogodki nimajo nobene povezave z rokometnimi vrednotami, za katere se zavzemamo. Kakšno je vaše mnenje?" je vprašal Michał Pomorski.

"Tekme nisem spremljal v Podgorici, sem pa seveda videl posnetke na televiziji. Vsako tekmovanje ima svoje slabosti. To velja za vse športne panoge. Strinjam se, da ni izgledalo športno, a dokler se ne domislimo novega sistema, so naše roke zvezane. Podobni situaciji smo pred desetletji priča na tekmi Avstrije in Zahodne Nemčije," je odvrnil Wiederer.

Zadnji del odgovora se nanaša na "Sramoto v Gijonu", ki sta jo na nogometnem SP leta 1982 uprizorili omenjeni reprezentanci. Avstrijci so se za napredovanje morali izogniti porazu z več kot dvema goloma razlike, medtem ko je Nemcem zadostovala že minimalna zmaga.

Nemčija je povedla v uvodnih desetih minutah srečanja, nakar je dogajanje na zelenici postopoma povsem zamrlo, nogometaši obeh strani pa so kljub negodovanju občinstva poskrbeli, da se izid do konca ni več spremenil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice