Šport
28 ogledov

Slovenski dvoboj so dobili Francozi

Blaž Janc Saša Despot
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 2. krogu Lige prvakov v gosteh izgubili proti francoskem Montpellierju z 29:35 (18:14).

Celjska zasedba je doživela drugi poraz v skupini C. Po domačem porazu proti makedonskemu Vardarju ji je mero vzel še francoski podprvak iz Montpellierja. Slovenski prvak se bo v prihodnjem krogu v gosteh pomeril s ruskimi Čehovskimi medvedi. Tekma bo že v četrtek v Čehovu.

Izbranci gostujočega trenerja Branka Tamšeta so v prvi četrtini tekme prikazali izjemno dobro predstavo. Obramba je bila na najvišji možni ravni, napad raznovrsten, hiter in dinamičen, Celjani pa so tako po desetih minutah vodili s 7:3, njihove igrivosti pa ni zaustavila niti domača minuta odmora. Dve minuti kasneje so svojo prednost povišali na +6 (9:3).

V nadaljevanju je do sape prišel tudi slovensko obarvani Montpellier, z nekaterimi taktičnimi spremembami je hitro ujel pravi ritem in znižal na 10:11. Po Tamšetovi minuti odmora se je celjska igra vrnila na uvodne tirnice, v 25. minuti so si gostje priigrali lepo prednost štirih golov (14:10), ki so jo tudi ubranili do polčasa (18:14).

Začetek drugega polčasa pa se ni začel po željah celjskih rokometašev, v drugi minuti nadaljevanja so ostali brez stebra obrambe Vida Poteka, ki je zaradi grobega prekrška prejel rdeč karton. Francoski podprvak je to nemudoma izkoristil in po golu Vida Kavtičnika v 37. minuti tekmo postavil v začetno izhodišče (19:19).

V zadnji tretjini tekme Tamšetovi izbranci ponovili napake s prve tekme pred dobrim tednom dni proti Vardarju. V prelomnih trenutkih dvoboja so se jim enostavno prevečkrat zatresle roke, slovensko obarvani Montpellier, na čelu z Draganom Gajićem, Matejem Gabrom, Juretom Dolencem in Kavtičnikom - Borut Mačkovšek ni igral zaradi poškodbe - pa je počasi prevzel nadzor nad dogajanji na igrišču.

Montpellier je v 43. minuti z golom razpoloženega Kavtičnika prvič na tekmi povedel s 23:22, kasneje pa prednosti ni več izpustil. Z učinkovito igro je drugi polčas dobil z 21:11. V celjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Blaž Janc z osmimi in Ivan Slišković s šestimi zadetki, v francoski pa je Gajić dosegel deset, Mathieu Grebille pa osem golov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.