Šport
236 ogledov

Slovenski kolesar dirko najvišjega ranga zaključil med najboljšimi

Jan Polanc
Dirko po Turčiji, ki spada v najvišji rang kolesarskih dirk na svetu (UCI World Tour), je dobil Avstrijec Felix Grosschartner (Bora Hansgrohe), medtem ko je zadnja etapa pripadla Avstralcu Calebu Ewanu (Lotto Soudal). Jan Polanc (UAE Team Emirates) je osvojil končno 6. mesto.

Zadnja etapa kolesarske dirke po Turčiji od Sakarye do Istanbula (172,4 km) po napovedih ni prinesla večjih sprememb v skupnem seštevku. Šestdnevno preizkušnjo svetovne serije je tako dobil kolesar ekipe Bora Hansgrohe Avstrijec Felix Grosschartner, kar je njegov največji uspeh v karieri.

Pred drugouvrščenim Italijanom Valerijem Contijem (UAE Team Emirates) je imel 19 sekund prednosti, tretji je bil Eritrejec Merhawi Kudus (Astana), njegov zaostanek je znašal 25 sekund.

Zadnja etapa je bila pretežno ravninska, a je imela zelo zanimiv konec. Zadnji kilometri so bili speljani po ozki tlakovani cesti, polni zavojev. Do klasičnega ravninskega sprinta tako ni moglo priti, so pa bili prvi na vrhu vseeno sprinterji. Največ moči je imel Avstralec Caleb Ewan, ki si je v zadnjem kilometru celo privozil sekundo prednosti pred Nizozemcem Fabiom Jacobsenom (Deceuninck Quick Step) in štiri sekunde pred Ircem Samom Bennettom (Bora Hansgrohe). Za Ewana je bila to druga zmaga na dirki, tretja v sezoni in 32. v karieri.

Grosschartner je etapo končal s sedmimi sekundami zaostanka in bil celo najboljši izmed tistih, ki so se borili za skupni vrh. Edini slovenski predstavnik Jan Polanc je zaostal 13 sekund, etapo končal na 20. mestu, v skupnem seštevku pa je z minuto in 12 sekundami ostal šesti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice