Šport
2542 ogledov

Slovenski navijač v Rigi s prisrčno podobo vzbudil pozornost

hokej na ledu slovenski navijači elitna divizija Riga Epa
Na svetovnem prvenstvu elitne hokejske divzije je moč videti precej slikovitih navijačev.

Reprezentanca Slovenije je v torek proti doživela še tretji poraz na letošnjem zboru hokejske elite. Po Švici in Kanadi je bila od izbrancev Matjaža Kopitarja boljša Norveška (1:0).

V Latvijo se je podalo nekaj ducatov slovenskih ljubiteljev igre na ledu, ki dajejo dodaten zagon hokejistom. Eden od njih je vzbudil pozornost z detajlom svoje oprave.

Na levi rami, odeti v slovenski dres, je imel namreč malega plišastega risa, simbol naše izbrane vrste. Igračo je imel prišito na dres in vse skupaj je delovalo zelo prisrčno.

"Oh, pozdravljen," je ob podobi navijača zapisal administrator družbenih omrežij Mednarodne hokejske zveze (IIHF). Besedam je dodal "emoji" tigra, daljnega sorodnika velikih mačk, ki živijo v naših gozdovih.

V predtekmovalni skupini B Slovence v četrtek čaka dvoboj s Češko, v petek z domačo zasedbo Latvije, v nedeljo pa še Slovaška. Zadnji tekmec v skupini bo Kazahstan v ponedeljek, 22. maja.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.