Šport
35 ogledov

Slovenski orli do petega mesta

Peter Prevc EPA
Slovenski skakalci se na ekipni tekmi v Zakopanih osvojili peto mesto. Zmagali so znova Norvežani.

Slovenski skakalci so bili pred tednom dni veliki favoriti za eno izmed kolajn na ekipni tekmi svetovnega prvenstva v poletih, a se jim ni išlo. Na koncu so se morali zadovoljiti s četrtim mestom, kolajne pa so pobrali takrat izjemno prepričljivi Norvežani, Nemci in Avstrijci.

Trojica v slovenski ekipi je ostala enaka, Jurija Tepeša pa je zamenjal Domen Prevc. Kot prvi je nastopil Robert Kranjec, s skokom dolgim 119 metrov pa je Slovenijo po prvi seriji skokov popeljal do sedmega mesta. Ob odličnem nastopu Stefana Krafta so zanesljivo povedli avstrijski skakalci.

Mlajši od bratov Prevc je nato pristal pri 128 metrih, Slovenijo pa je popeljal na peto mesto. To pozicijo so slovenski orli zadržali tudi po nastopu Anžeta Laniška, na prvo mesto pa so se prebili Norvežani.

V slovenskem taboru so se odločili, da bodo Petra Prevca spustili z mesto nižjega zaletnega mesta, vodilni mož svetovnega pokala pa je doskočil pri 128,5 metra. Zaradi velikega števila točk, ki jih je Prevc dobil zaradi nižjega zaletišča, je Slovenija prehitela Nemčijo in po polovici tekme zasedala četrto mesto. Zaostanek za na domači skakalnici prebojeno Poljsko je sicer znašal skoraj 23 točk.

V naslednjem skoku se je Nemčija znova prebila pred Slovenijo, Andreas Wank je namreč prepričljivo dobil dvoboj s Kranjecem. Sledil je odličen skok Domna, ki je slovensko ekipo pripeljal nekoliko bližje Nemčiji, svoje delo pa je zelo dobro opravil tudi Lanišek. Kljub temu je slovenska flota tokrat pred zadnjim skokom kar precj zaostajala za četrtimi Nemci in tretjimi Poljaki, še dlje pa so bili Avstrijci in znova nepremagljivi Norvežani.

Kljub odličnemu skoku Petra Prevca, je bil zaostanek za tekmeci prevelik. Slovenija se jim je približala, a se vrstni red na prvih štirih mestih ni spremenil. Peto mesto je sicer najslabši dosežek varovancev Gorana Janusa na ekipnih tekmah v tej sezoni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.