Šport
233 ogledov

Slovenski reprezentant se vrača po dopinškem suspenzu

Žiga Jeglič Epa
Slovenski hokejski reprezentant se vrača v nekdanji klub.

Žiga Jeglič je na olimpijskih igrah v Pjeongčangu padel na dopinški kontroli in bil tako prisiljen za nekaj mesecev obesiti svoje drsalke na klin. Dvajsetega oktobra se je iztekla njegova kazen, zdaj pa že ima novega delodajalca. Zaigral bo znova v ligi KHL, tudi klub zanj ni neznanka.

Jeglič je februarja padel na testu zaradi prisotnosti fenoterola v krvi. Ta omogoča odpiranje zračnih poti do pljuč, nahaja pa se tudi v zdarvilu Berodual, ki ga je slovenski hokejist pozabil prijaviti kot terapevtsko izjemo zaradi težav z astmo. Sledila je kazen, hokejist je bil suspendiran za osem mesecev, lahko pa bi bila še precej hujša, a so upoštevali dejstva in hokejistovo sodelovanje v preiskavi prekrška.

Žiga Jeglič Znižanje kazni Šport Slovenec uspel s pritožbo na Cas

Nekdanji član Jesenic bo zdaj znova oblekel dres Slovana iz Bratislave, kjer je že igral tri sezone, prav klub iz glavnega slovaškega mesta je Slovencu omogočil prvi resni stik z ligo NHL. Jeglič je kasneje zaigral sicer še za Torpedo iz Nižnega Novgoroda in Neftehimik iz Nižnekamska.

Vrnitev Slovenca v klub so na twitterji pospremili z besedami 'vrnitev izgubljenega sina.' Več sto navijačev Slovana je izkoristilo priložnost in se srečalo z Jegličem po koncu prve tretjine na tekmi med slovaškim klubom in Sibirjem iz Novosibirska.

Že jutri Slovan čaka dvoboj z Lokomotivo iz Jaroslavlja. Hokejisti iz Bratislave so trenutno deseti v zahodni konferenci lige KHL.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.