Šport
1804 ogledov

Slovenski rokometaši izvedeli, kdo jim stoji na poti na SP! To bo še vroče!

slovenska rokometna reprezentanca Twitter
Slovenske rokometaše od SP 2023 ločita Italija in Srbija.

Evropska rokometna zveza je v Budimpešti na zadnji prost dan med moškim evropskim prvenstvom na Madžarskem in Slovaškem izžrebala pare kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki bo med 11. in 29. januarjem prihodnje leto na Švedskem in Poljskem. Slovenija se bo v prvem delu kvalifikacij merila z Italijo, v morebitnem drugem pa s Srbijo.

Slovenija, ki je na letošnjem evropskem prvenstvu osvojila 16. mesto, bo prvo tekmo, sredi marca, proti Italiji igrala v gosteh, povratno pa nekaj dni pozneje doma. Slovenska vrsta, ki po izpadu v skupinskem delu letošnjega EP in razhodu z Ljubomirjem Vranješem še išče novega selektorja, omenjajo se imena, kot so Uroš Zorman, Zoran Jovičić, Branko Tamše, Aleš Pajovič in Boris Denić, bo proti Italiji, ki je doslej le po enkrat igrala na SP ali EP, v vlogi favorita.

Ljubomir Vranješ RZS Šport "Način, na katerega se je vse skupaj zgodilo, je nesprejemljiv"

V primeru končne zmage na teh dveh tekmah Slovenijo, ki se lahko pohvalil s srebrom z EP 2004 in bronom s SP 2017, nato aprila čakata še dva obračuna s Srbijo, prvi pa bo doma. Srbi predstavljajo težji zalogaj, med drugim imajo dva brona s SP (1999, 2001) ter srebro in bron z EP (2012, 1996). Letošnje EP pa so končali na 14. mestu.

Prve tekme prvega dela kvalifikacij bodo 16. in 17. marca, povratne pa 19. in 20. marca. Prve tekme drugega dela pa bodo 13. in 14. aprila, povratne pa 16. in 17. aprila.

Od evropskih reprezentanc so si nastop na svetovnem prvenstvu 2023 že zagotovili Danska, Francija, Španija in Norveška ter oba gostitelja turnirja, od drugod pa tudi že Argentina, Urugvaj, Brazilija, Katar, Čile, Iran, Bahrajn in Savdska Arabija.

Na SP 2023 bo igralo 32 reprezentanc, tekme bo gostilo devet dvoran na Švedskem in Poljskem, uvodna tekma bo 11. januarja 2023 v Katovicah.

* Pari prvega dela kvalifikacij:
Ukrajina - Finska
Italija - Slovenija
Portugalska - Švica
Avstrija - Estonija
Grčija - BiH
Severna Makedonija - Romunija
Izrael - Litva
Slovaška - Belgija
Ferski otoki - Belorusija

* Pari drugega dela kvalifikacij:
Rusija - Slovaška/Belgija
Ukrajina/Finska - Hrvaška
Grčija/BiH - Črna gora
Portugalska/Švica - Nizozemska
Italija/Slovenija - Srbija
Nemčija - Ferski otoki/Belorusija
Češka - Severna Makedonija/Romunija
Avstrija/Estonija - Islandija
Izrael/Litva - Madžarska

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.