Šport
54 ogledov

Slovenski smučar zaključil kariero

pokal vitranc 2012 kranjska gora Matic Skube Saša Despot
Svojo tekmovalno pot je danes uradno zaključil slovenski alpski smučar, slalomski specialist, Matic Skube.

Matic Skube, član Smučarskega kluba Alpetour, je v svetovnem pokalu prvič nastopil konec leta 2006, nekaj mesecev kasneje pa je postal mladinski svetovni prvak v slalomu. Njegova najboljša uvrstitev v svetovnem pokalu je dvanajsto mesto iz Adelbodna.

Skube je v svoji tekmovalni karieri nastopil tudi na olimpijskih igrah v Vancouvru, osvojil pa je še dva naslova slalomskega in en naslov veleslalomskega državnega prvaka.

"Ob koncu sezone sem premišljeval kaj naj naredim, v bistvu sem se dokaj pozno odločil, da neham tekmovati. Moram reči, da želja ni prava, tega ne bi delal več s takim veseljem. Zdaj bom lahko več časa preživel z družino, v zadnjih letih je bilo veliko odrekanj. Bi pa rad ostal v smučanju, vidim se kot trener. Rad bi začel postopoma, najprej pri mlajših, potem pa naprej," je ob koncu kariere profesionalnega športnika dejal 28-letni Skube.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.