Šport
20 ogledov

Trener udaril po Skubetu

Henrik Kristoffersen EPA
Norvežan Henrik Kristoffersen je zmagovalec slaloma v Kitzbühlu. Na prvo mesto je skočil po le 12. času prve vožnje.

Tik za Henrikom Kristoffersnom se je na drugo mesto se je s četrtega po prvi vožnji zavihtel Avstrijec Marcel Hirscher (+0,03). Vodilni na prvi progi Nemec Fritz Dopfer v finalu ni bil kos najboljšima slalomistoma ter je zaostal za obema na tretjem mestu.

Kristoffersen si je z najhitrejšim časom finalne vožnje tlakoval pot do še pete zmage na slalomih v tej sezoni. Z deveto zmago v svetovnem pokalu je okrepil vodstvo v posebnem seštevku discipline s 580 točkami. Hirscher, ki je 21-letnega Norvežana letos premagal le na slalomu v Santa Caterini, na drugem mestu zaostaja 160 točk. Hirscher je bil zelo blizu, vpisal je drugi čas finala, a ga je Norvežan na drugi progi ugnal za kar 52 stotink sekunde.

Rus Aleksander Horošilov, ki je bil na prvi progi izenačen s Salzburžanom, je na drugi progi odstopil, Šved Mattias Hargin, drugi po prvi vožnji, je bil v finalu na četrtem mestu prepočasen za stopničke, Avstrijec Marco Schwarz pa je s tretjega zdrsnil na končno deveto.

V skupnem seštevku še naprej vodi Norvežan Aksel Lund Svindal (916), ki je v soboto na smuku na Streifu s padcem in poškodbo kolena predčasno končal sezono. Hirscher (889) zaostaja 27 točk. Tretji skupno je Kristoffersen (771) z zaostankom 145 točk.

Po brutalnem smuku na Streifu, ki se je zaradi varnosti končal že po številki 30 pred startoma Slovencev Andreja Šporna in Klemena Kosija, nastopil je le Boštjan Kline in točke vpisal s 23. mestom, je tudi na nedeljskem slalomu moral posredovati reševalni helikopter.

S startno številko 1 je Italijan Guliano Razzoli že v zgornjem delu storil napako in odstopil, pri tem pa ga je zabolelo v kolenu in drugače kot s helikopterjem proge ni mogel zapustiti. Tudi sicer je bila prva proga zelo težka in ledena, na koncu je bilo uvrščenih le 40 od 84 tekmovalcev.

Trener udaril po Skubetu

Slovenca Matic Skube in Štefan Hadalin se nista uvrstila v finalno vožnjo. Tekmo sta končala na 36. in 38. mestu. Klemen Bergant, glavni trener tehničnih disciplin v slovenski moški ekipi, ni bil zadovoljen.

"Tehnične discipline so sestavljene iz dveh tekov, mi smo danes zopet imeli samo enega. Ocena je neuspešno. Predvsem od Matica smo pričakovali, da se bo smučal bolje, a smučal je slabo in posledično tudi ni v drugem teku. Štefan se uči, danes je bilo malce pretežko za njega. Padec na superveleslalomu mu je pustil malo posledic in danes ni bil čisto pravi. V Kitzbühlu je vedno težko. Podlaga je bila težka za prvih nekaj številk, nato pa je bilo lažje, ker so se naredili robovi. A to je slalom svetovnega pokala, tu smučajo najboljši. Potrebno je dobro smučati in si upati. Nekaj fantov iz ozadja si je upalo, žal si Matic ni upal hitro in dobro smučati. Na tak način na tekmah svetovnega pokala ne gre," je dejal Bergant.

Kdo od Slovencev bo startal na torkovem nočnem slalomskem spektaklu pod žarometi v Schladmingu, še ni znano, jasno je le, da se Hadalin vrača domov na trening za tekme evropskega pokala, tako kot je bilo načrtovano že pred časom.

Slalom, izidi: 

1. Henrik Kristoffersen (Nor) 1:43,96   
2. Marcel Hirscher (Avt) +0,03
3. Fritz Dopfer (Nem) +0,45
4. Mattias Hargin (Šve) +0,79
5. Patrick Thaler (Ita) +1,25
...
- nista se uvrstila v finale:
36. Matic Skube (Slo)
38. Štefan Hadalin (Slo)

Svetovni pokal, skupno (23): 

1. Aksel Lund Svindal (Nor) 916 točk
2. Marcel Hirscher (Avt) 889
3. Henrik Kristoffersen (Nor) 771
4. Kjetil Jansrud (Nor) 621
5. Victor Muffat-Jeandet (Fra) 440
...
60. Klemen Kosi (Slo) 84
61. Boštjan Kline (Slo) 81
92. Žan Kranjec (Slo) 38
101.Martin Čater (Slo) 24

Slalom skupni seštevek (6):

1. Henrik Kristoffersen (Nor) 580
2. Marcel Hirscher (Avt) 420
3. Felix Neureuther (Nem) 223
4. Fritz Dopfer (Nem) 179
5. Aleksander Horošilov (Rus) 174

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.