Šport
219 ogledov

Slovenski zmagovalec etape na Giru spregovoril o svoji prihodnosti

Jan Tratnik Epa
Jan Tratnik bo še naprej kolesaril med elito.

Slovensko kolesarstvo je na dirki po Italiji slavilo etapno zmago po zaslugi Jana Tratnika. Tridesetletnik je za konec Gira sporočil, da kljub iztekajoči se pogodbi z Bahrain-McLarnom ostaja v svetovni seriji in da bo več o tem razkril v prihodnjih dneh.

"Kar se prihodnosti tiče, bo treba še malce počakati. Vse bo uradno kmalu, zagotovo pa ostajam v ekipi s svetovne serije," je sporočil Idrijčan za Radio Slovenija, ki je v zadnji etapi osvojil deseto mesto, kar je v rangu prejšnjih voženj na čas na letošnjem Giru. Prvega je končal na 11., drugega pa prav tako na desetem mestu.

"Z današnjim kronometrom sem izjemno zadovoljen, vse sem odpeljal optimalno, moč je bila res prava, kar se je na koncu izkazalo za deseto mesto. Če pogledam rezultate, smo bili zelo skupaj tam do četrtega, petega mesta," je pristavil. Nekaj grenkega priokusa je vseeno bilo, saj je le za šest sekund zgrešil četrto mesto.

Jan Tratnik Čustveni video Šport Poglejte si poslednji kilometer, kako je Slovenec zmlel konkurenco na Giru Jan Tratnik Giro d'Italia Šport Veliko slovensko slavje na Giru! Slovenec do največje zmage v karieri!

"Malce je hudo videti, ker se dobro počutiš in ti gre vse po načrtih, ko te tako malo loči od peterice. Ampak konec koncev sem dal res vse od sebe. Naredil sem le eno napako, ko sem dohitel kolesarja pred sabo. V ovinku se mi ni umaknil in tam sem izgubil nekaj sekund," je še dodal Idrijčan.

Zadovoljen je bil tudi z nastopom ekipe Bahrain-McLarna, ki na Giro ni prišla z visokimi ali izdelanimi cilji. Na koncu je Španec Pello Bilbao, dirkal je tudi na Touru, osvojil končno peto mesto, Tratnik pa je dobil 16. etapo od Vidma do San Daniele del Friullija, s čimer je postal sedmi Slovenec z etapno zmago na tritedenskih dirkah.

"Vesel sem, da sem lahko pomagal Bilbau do petega mesta. Vsi v ekipi smo zelo zadovoljni s prikazanim," je o tem dejal Tratnik.

Jan Tratnik | Avtor: Profimedia Profimedia

Domen Novak, drugi slovenski predstavnik na Giru in moštveni kolega Tratnika pri Bahrain-McLarnu je bil v Italiji prav tako v vlogi pomočnika. Nekajkrat se je tudi na zahtevnih vzponih zelo izkazal, najvišje pa je z 12. mestom posegel prav v kraljevski 18. etapi, ki je kolesarje peljala prek legendarnega Stelvia.

Z doseženim na Giru je bil 25-letni državni prvak v cestni vožnji iz leta 2019 zelo zadovoljen. "Sem kar zadovoljen z Girom. Če bi od starta rekli, da bomo v generalni razvrstitvi dosegli peto mesto, bi vsi podpisali. Imamo še etapno zmago, nekaj drugih in tretjih mest. Kot moštvo smo se takoj za Ineos Grenadiers odrezali kot druga najboljša ekipa," je dogajanje na dirki po Italiji pokomentiral Novak.

Osebno je bil zadovoljen z zadnjim tednom. "Mislim, da sem opravil zelo dobro delo za našega kapetana. Zdaj je konec sezone in čas je, da se spočijemo, sprostimo glave in upam, da bomo v naslednjo sezono startali tako dobro, kot smo končali letošnjo," je dejal Novak, ki ima z moštvom, iz katerega se sicer umika sponzor McLaren, pogodbo do konca leta 2021.

Primož Roglič Zgodovinsko Šport Slovenca prva po 42 letih, ki jima je to uspelo!

V moštvu Bahrain-McLaren od Slovencev dirka še Grega Bole, ki je bil te dni del ekipe na Vuelti. Odstopil je po peti etapi zaradi želodčnih težav. Z moštvom bo ostal v Španiji do ponedeljka, potem pa se bo iz Bilbaa odpravil v Slovenijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.