Šport
1388 ogledov

Sloviti Netflixov režiser posnel film o naši zlati olimpijki

The Wall - Clim for Gold Reševalni pas/Twitter
V začetku leta 2022 bo izšel film Stena - vzpon do zlata.

Prihodnje leto bo na ogled celovečerni dokumentarec The Wall - Climb for Gold oziroma Stena - vzpon do zlata, ki spremlja zlato olimpijko Janjo Garnbret v družbi še treh plezalk med pripravami za nastop na igrah Tokio 2020, so sporočili iz agencije Propiar. Film so snemali več kot dve leti, svetovnemu občinstvu pa bo na ogled v začetku leta 2022.

The Wall oziroma Stena je intimna, čustvena in epska zgodba, ki prikazuje osupljivo potovanje štirih navdihujočih športnic z vsega sveta, so zapisali v sporočilu za javnost. Dokumentarni film spremlja elitne plezalke iz ekipe adidas Terrex, ki se dve leti pripravljajo, da bi skozi kvalifikacije prišle na prvo olimpijsko plezalno tekmovanje v zgodovini.

The Wall - Clim for Gold | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Garnbretova, ki je poleti v Tokiu tudi postala prva olimpijska prvakinja v tej športni panogi, Američanka Brooke Raboutou, Japonka Miho Nonaka in Angležinja Shauna Coxsey se na poti do Tokia soočajo z zahtevno sezono tekmovanj in usposabljanj, vsi prvotni načrti pa se jim razdrobijo v prah, ko olimpijske igre zaradi koronske pandemije preložijo za leto dni.

Film je osupljiv in navdihujoč vpogled v življenje olimpijca, menijo pri Propiarju, in skozi najintimnejše trenutke vrhunskih športnic razkriva, kaj v resnici pomeni biti človek. Stena pokaže, kaj je potrebno, da postaneš elitni plezalec. Je tudi dokaz predanosti z neomajno željo po popolnosti in uspehu, ki preizkuša vse elemente človeškega delovanja.

Zgodba izpod rok Nicka Hardieja, enega najbolj znanih Netflixovih režiserjev dokumentarcev, ki je med drugim režiral tudi Netflixov dokumentarec Formula 1: Drive to Survive, vsebuje partituro večkrat nagrajene skladateljice Nainite Desai, ustvarili pa sta jo medijska družba Windfall Films in podjetje Premiere Digital ob podpori znamke adidas Terrex.

Sorodne novice