Šport > Olimpijske igre
10019 ogledov

Zlata Janja Garnbret doma, tako so jo sprejeli navijači

Janja Garnbret
1/11
Anže Petkovšek Prihod zlate Janje Garnbret na Brnik.
Še zadnja slovenska olimpijska medalja iz Tokia se je, skupaj z njeno lastnico, vrnila domov.

Po Benjaminu Savšku, Tadeju Pogačarju, Tini Trstenjak in Primožu Rogliču se je z Japonske v Slovenijo vrnila Janja Garnbret, prva olimpijska zmagovalka v športnem plezanju.

Korošico in njeno zlato odličje so na letališču Jožeta Pučnika pričakali predstavniki medijev in navijači. Po pristanku je sledila novinarska konferenca.

Garnbretova za zdaj še nima načrtov za naprej. Sledil bo krajši premor, dopust, o prihodnosti pa se bo odločila, ko bo spočila glavo in telo, je dejala.

Garnbretova je ena zadnjih članic slovenske olimpijske odprave, ki se je vrnila iz za Slovenijo zelo uspešnih poletnih olimpijskih iger v deželi vzhajajočega sonca. Pripadla ji je tudi čast, da je nosila slovensko zastavo na slovesnosti ob koncu iger 32. olimpijade v Tokiu.

Dvaindvajsetletna tekmovalka iz Šmartnega pri Slovenj Gradcu je upravičila status najbolj vsestranske športne plezalke na svetu. Šestim naslovom svetovne prvakinje je dodala še najbolj iskano kolajno od vseh - olimpijsko zlato. In ta najbolj dragoceni tovor je prinesla s seboj domov in ga pokazala domačim ter javnosti.

Vsi brez izjeme tako doma kot v tujini so slovenski zvezdnici vertikale pripisovali status glavne favoritinje za zlato odličje na olimpijski premieri športnega plezanja, ki je bilo na Japonskem prvič na sporedu olimpijskih iger. Slovenska junakinja iger ni klonila pod velikanskim pritiskom pričakovanj in je v Tokiu vzela tisto, kar se je pričakovalo, da bo osvojila.

Komentarjev 1
  • Rita_Rossignol 09:39 10.avgust 2021.

    Google plačuje dober dohodek od doma od 4600 do 6200 evrov na teden, kar je neverjetno pred letom dni, ko sem bil brezposeln v strašnem gospodarstvu. tukaj sem začel ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice