Šport
2364 ogledov

Največji vseh časov: "Odhajam v pokoj za vedno"

Tom Brady Epa
"Vem, da je bila nazadnje moja upokojitev velika stvar. Tokrat ne bom dolgovezil," je ob drugi upokojitvi zapisal Tom Brady.

Sloviti podajalec v ameriškem nogometu in zvezdnik v ligi NFL Tom Brady je na Twitterju sporočil, da pri 45 letih končuje svojo športno pot. Tokrat dokončno.

Brady velja za najboljšega podajalca v zgodovini NFL. V dresu New England Patriots je kar šestkrat osvojil naslov prvaka oziroma super bowl, enkrat pa z ekipo Tampa Bay Buccaneers. Petkrat je bil izbran za najkoristnejšega igralca (MVP) super bowla, trikrat pa je bil MVP celotne sezone v ligi NFL.

Petinštiridesetletni Brady je februarja lani že napovedal slovo od aktivne kariere, a si je po 40 dneh premislil.

Tom Brady Bucs Bears Šok Šport Največji vseh časov se po 40 dneh vrača iz pokoja

"Odhajam v pokoj za vedno," je v video nagovoru na svojem Twitterju in Instagramu dejal Brady.

"Vem, da je bila nazadnje moja upokojitev velika stvar. Tokrat ne bom dolgovezil. Dobiš zgolj en zelo čustven esej ob upokojitvi, sam sem svojega uporabil lani," je na prvo upokojitev spomnil 45-letnik iz San Matea v Kaliforniji.

"Rad bi se zahvalil vsem, ki so mi na poti pomagali in mi stali ob strani. Hvala družini, prijateljem, soigralcem in tekmecem, res bi lahko našteval v nedogled. Hvala vsem, ki ste mi omogočili, da živim svoje sanje. Ničesar na tej poti ne bi spremenil," je še dodal sedemkratni prvak lige NFL.

Tom Brady Bucs Bears | Avtor: Twitter Twitter
V karieri je postavil številne mejnike na mestu podajalca. Še vedno ima več naslovov v NFL kot vse ekipe, ki so kdajkoli igrale v najmočnejši ligi ameriškega nogometa. Največ jih imata prav New England (6) in Pittsburgh Steelers (6).

Kariero je končal s 7753 uspešno zaključenimi podajami v 12.050 poskusih. Vrgel je za 649 touchdownov, le 212 podaj pa so mu tekmečeve obrambne linije prestregle. Skupaj je zbral 89.214 jardov s podajami.

V NFL je odigral 335 tekem, 333 od teh jih je tudi začel. Njegove ekipe so se kar 251-krat podpisale pod zmago, le 82-krat je zelenico zapustil poražen.

V končnici je zadnjega od 13 porazov zabeležil v prvem krogu letošnje končnice, ko je Tampo ugnala ekipa Dallas Cowboys. Pred tem je v končnici Brady s svojimi moštvi dobil 35 od 48 tekem.

Komentarjev 1
  • Boris 16:48 01.februar 2023.

    Še en bogi siromašni milijonar ...