Šport
10422 ogledov

Slovo velikana slovenskega plavanja

sveča pogreb grob Profimedia
Poslovil se je Božidar Bučar.

Iz Plavalne zveze Slovenije so v petek sporočili, da se je v 88. letu starosti poslovil dolgoletni plavalni delavec Božidar Bučar.

V dolgoletnem funkcionarskem delu je bil dejaven v Plavalnem klubu Ljubljana, nekdanji republiški Plavalni zvezi Slovenije in Plavalni zvezi Jugoslavije.

Po osamosvojitvi je bil aktiven tudi v Plavalni zvezi Slovenije in bil v veliko pomoč pri vključevanju zveze v evropsko in svetovno zvezo.

Kot član strokovnega sveta na Plavalni zvezi Slovenije je skupaj s Fakulteto za šport doprinesel k začetku uporabe merjenja vsebnosti laktatov v krvi slovenskih vrhunskih plavalcev.

Veliko se je ukvarjal s področjem politike kategorizacije športnikov. Nenehno je spremljal strokovno literaturo in novosti nesebično posredoval trenerjem, ter tako vplival na razvoj plavanja, so zapisali pri PZS.

Za svoje delo je prejel tudi Bloudkovo plaketo za strokovno, organizacijsko in pedagoško delo v plavanju, smučanju in študentskem športu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.