Šport
53 ogledov

Sodišče Katjušo vrnilo med najboljše

Rodriguez Katjuša Giro d'Italia dirka po Italiji kolesarstvo 15. etapa EPA
V Lozani je Mednarodno arbitražno razsodišče za šport (Cas) odločilo, da bo morala Mednarodna kolesarska zveza (Uci) ruskemu kolesarskemu moštvu Katjuša, za katerega kolesari Slovenec Simon Špilak, za to sezono podeliti elitno profesionalno licenco (Pro Team).

Mednarodna kolesarska zveza ruskega moštva Katjuša konec lanskega leta ni uvrstila v družbo najmočnejših kolesarskih ekip. Uci svoje odločitve lani ni obrazložila, dejala je le, da je to storila zaradi etičnih razlogov.

Mednarodna zveza je 11. decembra potrdila 18 ekip, ki bodo v prihodnji sezoni lahko nastopale z elitno kolesarsko licenco na največjih dirkah na svetu; tem se bo sedaj pridružila še Katjuša. To vodi Rus Vjačeslav Jekimov, nekdanji sotekmovalec Američana Lancea Armstronga, ki je priznal jemanje nedovoljenih poživil in so mu odvzeli tudi vse naslove za njegove tekmovalne dosežke.

Španec Joaquim Rodriguez, ki je končal na prvem mestu lestvice Ucija leta 2010 in 2012, bo tako očitno ostal v ekipi, sedaj je pred tem dejal, da bo zapustil rusko vrsto, če ne bo dobila pritožbe na Casu.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.