Šport
18 ogledov

Sodnik se je ustrašil Zlatana

Na kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo 2016 je Zlatan Ibrahimović z roko v obraz zadel Davida Alabo, a jo ob protestih Avstrijcev odnesel brez kazni.

Na tekmi na Dunaju, ki se je končala z rezultatom 1:1, se je nogometaš Bayerna srečal s komolcem najboljšega strelca v zgodovini švedske reprezentance. Zlatan Ibrahimović je zatrdil, da je do kontakta prišlo nenamerno. Kriva naj bi bila razlika v višini, Šved je namreč visok 195 centimetrov, Avstrijec pa precej manj.

"Alaba je dvakrat trčil v mene, tretjič pa sem poskušal zagraditi žogo. Visok je le meter in pol ali meter in 60 centimetrov, zato ga je zadel moj komolec. Sodnik je dosodil prekršek, vse je imel pod nadzorom," je po tekmi dejal Ibrahimović in v šali dodal: "Če je bil prekršek nameren, bi moral biti kaznovan s 40 tekmami prepovedi igranja."

David Alaba in njegovi soigralci so bili sicer prepričani, da udarec le ni bil nenačrtovan. Branilec Aleksandar Dragović je obtožil sodnika Pavela Kraloveca, da se je ustrašil posledic, če bi izključil Ibrahimovića: "To je bil rdeč karton. Sodnik se je preprosto ustrašil Zlatana."

Ibrahimović je sicer odigral svojo stoto tekmo v švedskem dresu, podal pa je pri izenačujočem zadetku Erkana Zengina, kasneje pa je prejel še rumeni karton zaradi prekrška nad Martinom Harnikom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.