Šport
25802 ogledov

Športni svet v šoku: umrla je 27-letna svetovna prvakinja

Lara van Ruijven Instagram
Aktualna svetovna prvakinja je umrla man kot mesec dni po diagnozi avtoimunske bolezni.

Nizozemska hitrostna drsalka Lara van Ruijven, lanska svetovna prvakinja na 500 metrov, je umrla pri vsega 27 letih, je sporočila nacionalna športna zveza. Junija letos so na treningu v Franciji odkrili avtoimunsko bolezen.

Van Ruijvenovo so po slabosti na treningu odpeljali v bolnišnico v Perpignanu, kjer je bila nato na intenzivnem oddelku. Prejšnji teden se je njeno zdravstveno stanje poslabšalo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Mlado šampionko so kmalu po sprejemu v bolnišnico premestili na intenzivno nego, jo dali v umetno komo in opravili več operativnih posegov, a se njeno zdravstveno stanje ni bistveno izboljšalo.

Pojavili so se celo novi zapleti, ki so jih imeli zdravnik sprva pod nadzorom, a je zgodba kmalu dobila tragičen preobrat.

"Prejeli smo grozno novico. To bo pustilo veliko praznino v svetu športa," je ob smrti varovanke dejal reprezentančni trener Jeroen Otter. "Velik udarec za ekipo. Pogrešali smo jo v zadnjih dveh tednih. Težko je verjeti. Grozno," je dodal.

Oglasila se je tudi njena reprezentančna kolegica Suzanne Schulting. "Počivaj v miru, Lara. Nekoč si mi pred krstnim nastopom v štafeti na evropskem prvenstvu dejala, da bo vse v redu. Enako sem ti pred dvema tednoma rekla jaz, a se ni izšlo. Pogrešala te bom," je zapisala.

Lara van Ruijven | Avtor: Epa Epa

Lara van Ruijven je v kratki karieri osvojila naslov svetovne prvakinje na 500 metrov in naslov svetovne podpravkinje v štafeti na 3000 metrov. Na olimpijskih igrah v Pyeongchangu (2018) je prav tako v štafeti na 3000 metrov osvojila bronasto kolajno.

Imela je tudi devet odličij z evropskih prvenstev - pet zlatih, dve srebrni in dve bronasti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Missed this cutiepie SO much!!😍😍😍😍❤️ #offseason

A post shared by Lara Victoria van Ruijven (@laravanruijven) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Almost TIME to SHINE 💥🤙 2 days to go for the #WorldCupFinal #Dordrecht #Teamnl

A post shared by Lara Victoria van Ruijven (@laravanruijven) on

>

Komentarjev 2
  • romy 12:48 11.julij 2020.

    Težko mi je pri srcu,ko berem koliko mladih umre...ni fer.

  • blueone 12:43 11.julij 2020.

    Počivaj v miru Lara...

Sorodne novice