Šport
190 ogledov

Po skoraj petih letih še niso našli recepta

CPL Gorenje Celje PL/Twitter
Prvi veliki derbi letošnjega rokometnega prvenstva je pripadel domačinom.

Ekipa Celja Pivovarne Laško se je pobrala po "ribniškem šoku" in pod vodstvom novega trenerja Tomaža Ocvirka nanizala dve pomembni zmagi. Najprej je na mednarodnem prizorišču padel veliki nemški Flensburg-Handewitt, danes pa v Zlatorogu še največji domači tekmec - velenjsko Gorenje (27:21). Velenjčani Celjanov niso premagali že vse od decembra 2013.

Branko Tamše Konec ere Šport "Dogovorili smo se, da prespimo... drugi dan je sledil klic"

Že 113. medsebojna tekma je bila v prvem polčasu povsem izenačena. Celjani so bili bolj ali manj vselej v ospredju, a njihova prednost nikoli ni znašala več kot dva gola prednosti (11:9 in 13:11). Domača ekipa je temelje za zmago postavila v začetku drugega polčasa, v 35. minuti je - po dveh golih Branka Vujovića in Roka Ovnička - povedla za štiri gole (16:12).

Slovenski državni in pokalni prvaki iz mesta ob Savinji so v nadaljevanju zadržali zbranost v svoji igri in po golu Igorja Anića v 46. minuti prvič na dvoboju povedli za pet golov (21:16), navkljub nekaterim manjšim padcem v svoji igri pa zalogo v golih zadržali vse do konca dvoboja. "Ose" so se trudile po svojih najboljših močeh, po golu Rista Vujačića za domače vodstvo s 26:20 pa se dokončno sprijaznile z drugim porazov v tej sezoni.

V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Vujović z osmimi goli, pet jih je prispeval Jaka Malus, medtem ko sta bila pri velenjski zasedbi strelsko najbolj učinkovita Aleks Kavčič s petimi in David Miklavčič s štirimi zadetki.

Obe ekipi bosta konec tedna stopili še na veliko mednarodno sceno, celjsko ekipo v elitni skupini lige prvakov v soboto čaka težko gostovanje pri madžarskem in slovensko obarvanem Picku iz Szegeda, velenjska pa bo dan kasneje v okviru drugega kroga pokala EHF gostila poljsko zasedbo Gwardia Opole.

Nikola Karabatić Gorenje Foto Šport Zvezdnik na treningu velenjske mladine

Rokometaši mariborskega Branika so v uvodni tekmi petega kola izgubili proti Riku Ribnici (24:30). Ribničani so z novo zmago zadržali vodilno mesto na prvenstveni lestvici, kar je lep obet pred njihovo sobotno tekmo v drugem krogu evropskega pokala EHF, ko jih čaka dvoboj z islandsko ekipo Selfoss.

Liga NLB, 5. kolo:

Celje PL - Gorenje Velenje 27:21 (13:12)
Vujović 8; Kavčič 5.

Maribor Branik - Riko Ribnica 24:30 (12:13)
Šol 8; Vujačić 7.

Sobota:
Krka - SVIŠ
Dobova - Dol TKI Hrastnik
Koper - Trimo Trebnje
Jeruzalem Ormož - Urbanscape Loka

LESTVICA:
1. Riko Ribnica 9 točk (+1)
2. Celje Pivovarna Laško 6
3. Jeruzalem Ormož 6
4. Gorenje Velenje 6 (+1)
5. Trimo Trebnje 6
6. Maribor Branik 6 (+1)
7. Urbanscape Loka 4
8. Krka 3
9. Dol TKI Hrastnik 2
10. SVIŠ 2
11. Koper 0 (-1)
12. Dobova 0

(+/-) - število odigranih tekem glede na ligaške tekmece

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.