Šport
5135 ogledov

Šok! Tri tedne pred svetovnim prvenstvom suspendiran veliki zvezdnik atletike

Thiago Braz Profimedia
Brazilski zvezdnik skoka s palico je začasno suspendiran zaradi dopinške kršitve.

Brazilski atlet Thiago Braz je začasno suspendiran zaradi kršitev dopinških pravil, je sporočila Enota za atletsko integriteto (AIU). Braz se lahko tri tedne pred svetovnim prvenstvom v Budimpešti še pritoži na odločitev AIU.

Devetindvajsetletni Braz je bil olimpijski prvak v skoku s palico v domačem Riu de Janeiru pred sedmimi leti, ko je tudi s 6,03 metri postavil nov olimpijski rekord, pred dvema letoma pa je v Tokiu osvojil bronasto kolajno.

Thiago Braz | Avtor: Profimedia Profimedia

Veliki brazilski športni zvezdnik, ki je bil lani tudi svetovni podprvak v dvorani, na zadnjem SP v Eugenu na prostem pa je bil četrti, bi sicer moral nastopiti na svetovnem prvenstvu v Budimpešti, ki bo na sporedu med 19. in 27. avgustom.

"AIU je začasno suspendiral Thiaga Braza zaradi uporabe prepovedanih snovi," so zapisali na družbenih omrežjih. Brazilčev vzorec je vseboval ostarin, prepovedano snov, ki se običajno uporablja za povečanje mišične mase. Grozi mu do štiri leta prepovedi.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice