Šport
727 ogledov

Teniški as nikoli obtožen dopinga, vseeno prejel 18-mesečni suspenz

Mikael Ymer Profimedia
Najboljši švedski teniški igralec je prejel kar 18-mesečni dopinški suspenz.

Teniški igralec Mikael Ymer je prejel leto in pol prepovedi igranja zaradi kršenja protidopinških pravil, je najboljši Šved na lestvici ATP sporočil preko Twitterja. Kmalu za tem je novico potrdilo tudi športno razsodišče v Lozani (Cas), ki je ugodilo pritožbi Mednarodne teniške zveze (ITF) na prejšnjo oprostilno sodbo.

Razlog za Ymerjev suspenz je, da po podatkih krovne zveze ITF leta 2021 trikrat ni sporočil, kje se nahaja za morebitne dopinške kontrole. Med pritožbenim postopkom je 24-letni Ymer izvedel, da mu je Cas izrekel 18-mesečno prepoved igranja profesionalnega tenisa, čeprav nikoli ni užival nobenih prepovedanih sredstev ali bil tega celo obtožen.

Ymer, 51. igralec na svetovni lestvici, ki je na letošnjem Wimbledonu prišel do 3. kroga, meni, da je odločitev sodišča nepravična. Poudaril je, da razume, da so bila ta pravila uvedena zaradi zaščite integritete tenisa, vendar sam ne verjame, da jih je kršil. "Moja vest je čista," je še tvitnil.

24-letni Šved sicer trenutno igra najboljši tenis svojega življenja, saj trenutno drži 51. mesto na ATP lestvici, kar je le mesto nižje od njegove najboljše uvrstitve, katero je dosegel letos aprila, ko je bil celo uvrščen med najboljšo petdeseterico na svetu. Ymer je sicer še brez zmage na turnirjih najvišje ravni (leta 2021 je izgubil v finalu Winston-Salema, turnirja ATP 250 serije, ima pa eno zmago med dvojicami, ko je leta 2016 slavil v Stockholmu), a je vseeno s turnirskimi nagradami zaslužil že skoraj 2,5 milijona dolarjev.

Na turnirjih za grand slam se je v svoji mladi karieri štirikrat uspel uvrstiti v tretji krog tekmovanja, nazadnje pred nekaj dnevi v Wimbledonu, ko je med drugim premagal tudi devetega igralca sveta Taylorja Fritza. Prav tako se lahko na turnirjih velike četverice pohvali s še nekaterimi odmevnimi skalpi. Med drugim je že izločil igralce, kot so Hubert Hurkacz, Carlos Alcaraz, Gael Monfils in Nikolos Basilashvili. Svojo prvo zmago na glavnem turnirju za grand slam pa je slavil leta 2019 v Franciji proti našemu igralcu Blažu Roli, katerega je premagal v prvem krogu Pariza.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice