Šport
523 ogledov

Prvi igralec sveta brez težav v polfinale, izpadla lanska zmagovalka

Carlos Alcaraz Profimedia
Carlosu Alcarazu zadnja polfinalna vozovnica v Wimbledonu.

Španec Carlos Alcaraz je zadnji polfinalist teniškega turnirja za grand slam v Wimbledonu. Prvi igralec na jakostni lestvici ATP in prvi nosilec turnirja z nagradnim skladom 52 milijonov evrov je v zadnjem četrtfinalnem obračunu premagal šestopostavljenega Danca Holgerja Runeja s 7:6 (3), 6:4 in 6:4.

Dvoboj 20-letnikov iz Španije in Danske se je po dveh urah in 23 minutah končal z zmago favoriziranega Alcaraza. Lanski zmagovalec odprtega prvenstva ZDA v New Yorku se je tretjič prebil v polfinale turnirja za grand slam, na letošnjem odprtem prvenstvu Francije v Parizu je v polfinalu klonil proti Srbu Novaku Đokoviću, v Wimbledonu pa  bo njegov nasprotnik Rus Danil Medvedjev.

Tretji nosilec turnirja iz Rusije je v današnjem po treh urah dolgem dvoboju premagal Američana Christopherja Eubanksa s 6:4, 1:6, 4:6, 7:6 (4) in 6:1.

Daniil Medvedev | Avtor: Profimedia Profimedia

Đoković, 23-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam in lanski zmagovalec, ter Italijan Jannik Sinner sta se v polfinale prebila že v torek. Srb se je med štiri uvrstil po zmagi nad Rusom Andrejem Rubljovom, medtem ko je bil Italijan boljši od še enega ruskega igralca Romana Safjulina. Oba sta zmagala s 3:1 v nizih.

Danes sta bila na sporedu še zadnja četrtfinalna ženska dvoboja. Tunizijka Ons Jabeur je bila boljša od lanske zmagovalke največjega turnirja na travnati površini, Kazahstanko Eleno Ribakino je po slabih dveh urah premagala v treh nizih s 6:7 (5), 6:4 in 6:1.

Šesta nosilka turnirja z nagradnim skladom 52 milijonov evrov se bo v polfinalu pomerila z Belorusinjo Arino Sabalenko, druga nosilka je bila v današnjem četrtfinalnem obračunu boljša od Američanke Madison Keys s 6:2 in 6:4.

Jabeur se je Ribakini maščevala za lanski poraz na finalnem dvoboju na sveti teniški travi, ko je po treh nizih izgubila s 6:3, 2:6 in 2:6.

"Po frustrirajočem uvodnem nizu, ki sem ga izgubila v podaljšani igri, sem kričala in bila jezna nase, a sem v nadaljevanju dvoboja ostala mirna in osredotočena na vsako točko. Upam, da bom tudi na naslednjih dveh dvobojih v Wimbledonu na takšen način obvladovala svoja čustva," je po sladki četrtfinalni zmagi nad Kazahstanko dejala Jabeur.

Ons Jabeur | Avtor: Profimedia Profimedia

V polfinalu jo čaka prodorna Sabalenka, ki je zmagala na prvem letošnjem turnirju za grad slam v Melbournu, na drugem v Parizu pa se je prebila v polfinale.

Sabalenka, tako kot drugi teniški igralci in igralke iz Rusije in Belorusije, lani zavoljo ruske vojaške invazije na Ukrajino niso imeli pravice nastopa v All England Clubu, letos pa se je po letu 2021 drugič prebila v polfinale.

"Lanska prepoved igranja v Wimbledonu me je močno razžalostila, a odpoved me je tudi dodatno motivirala," je najprej dejala Sabalenka in dodala: "Današnji četrtfinalni obračun je bil zelo zahteven. Vesela sem, da se je teniška bitka z Madison Keys razpletla v mojo korist. Znova sem v polfinalu, upam, da bom letos tudi uspešnejša."

V torek sta si polfinalni vozovnici zagotovili tudi Čehinja Marketa Vondroušova in Ukrajinka Elina Svitolina. Prva je v četrtfinalu premagala Američanko Jessico Pegulo, druga pa prvo nosilko - Poljakinjo Igo Swiatek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice