Šport
179 ogledov

Kaja Juvan dokončala posel

Kaja Juvan Profimedia
Kaja Juvan čez prvo oviro v Wimbledonu, Iga Swiatek že čez drugo.

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan se je uvrstila v drugi krog turnirja za grand slam v Wimbledonu. Dvaindvajsetletna Ljubljančanka je pot do zmage nad Rusinjo Margarito Betovo tlakovala že v torek, ko je do prekinitve vodila s 6:0 in 4:3, danes pa je dokončala svoje delo ter po uri in desetih minutah slavila s 6:0 in 6:3.

Trenutno 244. igralka na jakostni lestvici WTA, ki se je na glavni turnir prebila iz kvalifikacij, se bo v drugem krogu pomerila z zmagovalko rusko-švicarskega dvoboja Anastazija Potapova - Celine Naef. Po njuni nedokončani partiji je v boljšem položaju Rusinja, ki je prvi niz dobila s 6:3, v drugem pa je izid izenačen 3:3.

Ljubljančanka je do torkove prekinitve zaradi dežja imela vajeti igre v svojih rokah. Imenitno je začela prvi niz, brez vsakršnih težav je hitro, v drugi igri, odvzela servis tekmici, nato še v četrti za vodstvo s 4:0. Potem je na svoj servis dobila igro za 5:0, po kratki prekinitvi zaradi dežnih kapelj pa je potrdila zmago v prvem nizu z novim "brejkom".

Ljubljančanka je proti šest let starejši Betovi, nekdaj je igrala s priimkom Gasparjan in bila že 41. na svetu, nato pa si je vzela daljšo pavzo zaradi materinstva, izgubila prvo igro v drugem nizu in to na svoj začetni udarec. V naslednji igri je tekmici vrnila z enako mero in izid poravnala na 1:1, a nato spet izgubila igro na svoj servis. Rusinja je nato povedla s 3:1, a se je Kaja Juvan zbrala in dobila tri igre zapovrstjo za vodstvo s 4:3. Niza pa igralki nista mogli dokončati, saj je dež povzročil daljšo prekinitev.

"Drugi polčas" je bil domena Ljubljančanke, osvojila je vse tri preostale igre v drugem nizu in se četrtič uvrstila v drugi krog na slovitem turnirju v All England Clubu. Juvan se na sveti teniški travi počuti zelo dobro še iz mladinskih časov, ko se je v konkurenci dvojic veselila naslova leta 2017 s Srbkinjo Olgo Danilović, v članski posamični konkurenci pa se je v letih 2021 in 2022 uvrstila v tretji krog.

Poljakinja Iga Swiatek, prva teniška dama na svetu in prva nosilka turnirja z nagradim skladom 52 milijonov evrov, se je zanesljivo prebila v tretji krog. Po uvodni zmagi nad Kitajsko Zhu Lin s 6:1 in 6:3 je danes "odpihnila" še tekmico s Pirenejskega polotoka, od Španke Sare Sorribes Tormo je bila zanesljivo boljša s 6:2 in 6:0.

Iga Swiatek | Avtor: Profimedia Profimedia

V naslednjem krogu jo čaka zmagovalka hrvaško-francoskega dvoboja Petra Martić - Diane Parry.

Nepričakovano je izpadla osmopostavljena Grkinja Maria Sakari, za njo je bila usodna Ukrajinka Marta Kostjuk z 0:6, 7:5 in 6:2.

V moški konkurenci so favoriti na dosedanjih dvobojih z odliko opravili svoje delo. Tretjepostavljeni Rus Danil Medvedjev je bil boljši od Britanca Arthura Feryja s 7:5, 6:4 in 6:3, devetopostavljeni Američan Taylor Fritz je po hudem boju premagal Nemca Yannicka Hanfmanna 6:4, 2:6, 4:6, 7:5 in 6:3, Bolgaru Grigoru Dimitrovu pa Japonec Sho Shimabukuro ni povzročil večjih težav, 21. nosilec je zmagal s 6:1, 6:2 in 6:1.

 dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice