Šport
690 ogledov

Dvoboj Slovenke prekinjen, tako ji kaže

Kaja Juvan Epa
Dež prekinil uvodni obračun Kaje Juvan.

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je začela nastope na tretjem grand slamu sezone v Wimbledonu. Dvaindvajsetletnica, 244. na lestvici WTA, se v prvem krogu meri z Rusinjo Margarito Betovo, sicer 1316. igralko sveta. Trenutni izid je ob prekinitvi zaradi dežja 6:0 in 4:3 v korist Slovenke.

Juvan je imenitno začela prvi niz, brez vsakršnih težav je hitro, v drugi igri, odvzela servis tekmici, nato še v četrti za vodstvo s 4:0. Potem je na svoj servis dobila igro za 5:0, po kratki prekinitvi zaradi dežnih kapelj pa je potrdila zmago v prvem nizu z novim "brejkom".

Dvaindvajsetletna Ljubljančanka je proti šest let starejši Betovi, nekdaj je igrala s priimkom Gasparjan, ki je po številnih poškodbah močno padla na lestvici WTA (na njej je bila že 41. in ima doslej dve turnirski zmagi), izgubila prvo igro v drugem nizu in to na svoj začetni udarec.

V naslednji igri je tekmici vrnila z enako mero in izid poravnala na 1:1, a nato spet izgubila igro na svoj servis. Rusinja je nato povedla s 3:1, a se je Kaja Juvan zbrala in dobila tri igre zapovrstjo za vodstvo s 4:3. Niza pa igralki nista mogli dokončati, saj je dež povzročil daljšo prekinitev.

V drugem krogu bo zmagovalko slovensko-ruskega obračuna pričakala boljša iz dvoboja med 22. nosilko, Rusinjo Anastasijo Potapovo, in Švicarko Celine Naef, ki je 165. na lestvici WTA. Pred prekinitvijo zaradi dežja je Potapova dobila prvi niz s 6:3, v drugem pa je bilo 3:3.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice