Šport
206 ogledov

Slovenski dvoboj pripadel mlajši tekmici

Kaja Juvan Epa
Slovenski dvoboj v kvalifikacijah Wimbledona dobila Kaja Juvan.

V drugem krogu kvalifikacij za tretji grand slam sezone v Wimbledonu sta se med sabo pomerili slovenski teniški igralki Kaja Juvan in Tamara Zidanšek. Po eni uri in dvajsetih minutah dvoboja je bila s 6:4 in 6:4 boljša Juvan, ki se bo v tretjem krogu kvalifikacij in za uvrstitev na glavni turnir pomerila z Avstrijko Sinjo Kraus.

Juvan, ki je pri 16 letih postala zmagovalka mladinskega Wimbledona med dvojicami, je v prvem krogu izločila Madžarko Timeo Babos s 6:2 in 6:3.

Tokrat je bila trenutno 241. igralka sveta boljša od reprezentančne prijateljice Zidanšek. Ta je bila sicer v prvem krogu po dveh urah in 18 minutah boljša od Rusinje Darje Astrahove.

Prvi niz slovenskega dvoboja je bil sicer zelo izenačen, tenisačici sta dobivali igre ena za drugo. Pri vodstvu s 5:4 pa je 22-letna Ljubljančanka prišla do prvega odvzetega servisa na dvoboju, s čimer je dobila prvi niz.

V drugem je do prvega odvzetega servisa prišla Zidanšek. Igralka iz Slovenskih Konjic, 144. na svetovni lestvici, je povedla s 3:2, a je sama takoj v naslednji igri izgubila servis, tako da je bil izidi poravnan na 3:3. V naslednjih dveh igrah sta Slovenki spet odvzeli servis ena drugi, preden je Juvan povedla s 5:4. Ta je nato prišla še do enega brejka in tudi do drugega niza.

V zadnjem, tretjem krogu kvalifikacij se bo Juvan pomerila z 21-letno Kraus. Ta je bila v drugem krogu s 6:4 in 7:5 boljša od Ciprčanke Raluce Georgiane Serban.

V prvem krogu sta nastopili še dve Slovenki. Obe sta izgubili v treh nizih. Polona Hercog, nekdanja 35. igralka sveta, je morala priznati premoč 23-letni Avstralki Jaimee Fourlis, Dalila Jakupovič pa ni bila kos ruski najstnici Eriki Andrejevi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice