Šport
303 ogledov

V naslednjem krogu medsebojni dvoboj Slovenk

Kaja Juvan Profimedia
Juvan čez prvo kvalifikacijsko oviro Wimbledona.

Glavni del tretjega grand slama sezone se bo začel prihodnji ponedeljek. V tem tednu pred osrednjim dogajanjem na sveti travi potekajo kvalifikacije za uvrstitev v glavni del žreba v Wimbledonu. Od Slovenk je bila v prvem krogu kvalifikacij najprej uspešna 22-letna Kaja Juvan, ki je preskočila prvo oviro na poti do glavnega žreba.

Pri 16 letih zmagovalka mladinskega Wimbledona med dvojicami Kaja Juvan, ki je sicer trenutno 241. igralka sveta, je bila boljša od na papirju favoritke dvoboja, osem let starejše Madžarke Timee Babos (196.). Dvaindvajsetletna Ljubljančanka je slavila z 2:0 v nizih, prvi niz je osvojila s 6:2, drugega s 6:3.

V drugem krogu kvalifikacij se bo pomerila z reprezentančno prijateljico Tamaro Zidanšek. Igralka iz Slovenskih Konjic, ki je na najnovejši svetovni ženski jakostni lestvici WTA izgubila tri mesta in je na 144. mestu, je potrebovala kar dve uri in 18 minuti, da je premagala 21-letno Rusinjo Darjo Astrahovo, 209. igralko sveta.

Dvoboj v korist trenutno najboljše Slovenke se je končal z 2:1 v nizih. Potem ko je ruska tekmica dobila prvi niz s 6:3, se je Zidanšek v naslednjih dveh zbrala in prvo oviro na poti do glavnega dela turnirja na sveti travi dobila z dvakrat 6:4.

V kvalifikacijah je nastopila tudi z 32 leti slovenska veteranka Polona Hercog, nekdanja 35. igralka sveta, ki je trenutno na komaj 850. mestu na lestvici WTA. Igrala je proti 23-letni Avstralki Jaimee Fourlis (169.), ki pa je bila s 6:3, 4:6, 6:3 premočna za slovensko povratnico na teniška igrišča.

Popoldne bo nastopila tudi Dalila Jakupović, ki jo čaka dvoboj proti 19-letni Rusinji Erika Andrejeva.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice