Šport
1467 ogledov

Pred devetimi meseci rodila, zdaj ugnala prvo igralko sveta

Elina Svitolina Profimedia
Prvi presenetljivi polfinale Wimbledona pri ženskah Vondroušova - Svitolina.

Znan je prvi polfinalni par ženskega turnirja v Wimbledonu. Ukrajinka Elina Svitolina je izločila prvo igralko sveta Poljakinjo Igo Swiatek s 7:5, 6:7 in 6:2, njena naslednja tekmica pa bo Čehinja Marketa Vondroušova, ki je bila boljša od četrte nosilke iz ZDA Jessice Pegule s 6:4, 2:6 in 6:4.

Za 24-letno Čehinjo, 42. igralko na lestvici WTA, je to največji uspeh v Wimbledonu, saj doslej dlje od drugega kroga ni prišla. Proti Američanki, ki je šestič igrala v četrtfinalu grand slamov in še šestič izgubila, je v odločilnem tretjem nizu nadoknadila zaostanek 1:4.

Za štiri leta starejšo Elino Svitolino bo tu drugi polfinale v Wimbledonu po 2019. Na turnir je prišla kot 76. igralka, saj je pred devetimi meseci z izbrancem, francoskim tenisačem Gaelom Monfilsom, povila prvorojenko Skai.

Igo Swiatek, sicer zmagovalko štirih turnirjev za grand slam, ki je prvič igrala v četrtfinalu Wimbledona, je premagala po dveh urah in 41 minutah igre.

Preostala dva četrtfinala sta Elena Ribakina - Ons Jabeur in Arina Sabalenka - Madison Keys.

V mladinskem delu Wimbledona sta danes na delu oba slovenska predstavnika. Nastop Ele Nale Milić je predviden pozno popoldan, Matic Križnik pa je pred prekinitvijo zaradi dežja dobil drugi niz proti šestemu nosilcu Bolgaru Ilijanu Radulovu (4:6, 7:5).

Danes sta v Wimbledonu na sporedu še prva dva četrtfinala med moškimi. Na osrednjem igrišču se bosta pomerila Novak Đoković in Andrej Rubljov, na igrišču številka ena pa Jannick Sinner in Roman Safjulin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice