Šport
3355 ogledov

Novak Đoković: "Ne želim izpasti arogantno, toda ..."

Đoković Epa
Novak Đoković je samo še dve zmagi oddaljen od osme lovorike na Wimbledonu.

Branilec naslova Novak Đoković je v četrtfinalu turnirja na sveti travi brez večjih težav odpravil Rusa Andreja Rubljova s 4:6, 6:1, 6:4, 6:3 in naredil še en korak k izenačitvi rekorda Rogerja Federerja, ki je v Wimbledonu zmagal osemkrat.

Novak Đoković Četrtfinale Šport Đoković izgubil prvega, na koncu odločitev po štirih nizih

Z zmago v četrtfinalu je 36-letni srbski veteran izenačil še en Federerjev rekord, in sicer si je priigral že 46. polfinalni nastop na turnirjih za grand slam. Prav tolikokrat se je v polfinale velikih štirih turnirjev uvrstil tudi nedavno upokojeni švicarski maestro. 

Đoković je pred polfinalnim obračunom z Italijanom Jannikom Sinnerjem, ki je s prebojem med najboljše štiri dosegel svoj največji uspeh na grand slamih, brez lažne skromnosti dejal, da se vidi kot glavnega favorita za osvojitev lovorike.

"Ne želim izpasti arogantno, toda seveda se smatram za favorita. Glede na rezultate, ki sem jih dosegel v karieri, in glede na to, da sem osvojil zadnje štiri Wimbledone in še enkrat zaigral v pofinalu, sem favorit, ja."

Đoković | Avtor: Profimedia Profimedia

Kar zadeva obračun z mladim italijanskim izzivalcem, katerega je premagal na obeh dosedanjih medsebojnih dvobojih, nazadnje prav v četrtfinalu lanskega Wimbledona, je Srb povedal: "Jannik igra na zelo visokem nivoju. Dobro se počuti na travi. Všeč so mu hitrejše podlage, saj rad igra agresiven tenis in prevzame nadzor nad točko. Ker je še zelo mlad, je logično pričakovati, da bo še napredoval. Izboljšal je svoj servis, kar na travi pomeni veliko razliko."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 12:29 12.julij 2023.

    Model je že malce prepotenten. Rabil bi nekoga, da ga prizemlji...

Sorodne novice