Šport
2295 ogledov

Nezaželeni gost vohunil za Đokovićem

Đoković Profimedia Novak Đoković.
Ekipa Novaka Đokovića je bila med treningom v kompleksu All England Cluba tarča špijonaže.

Novak Đoković se vneto pripravlja na polfinalni obračun v Wimbeldonu, v katerem se bo pomeril z Italijanom Jannikom Sinnerjem. Toda Sinner ni edini, ki se pred odločilnimi dnevi turnirja ukvarja s strategijo, kako premagati srbskega tenisača, ki je na sveti travi naporažen že od leta 2017.

Polne roke dela ima v tem pogledu tudi ekipa prvega tenisača sveta Španca Carlosa Alcaraza, ki bo v drugem polfinalu prekrižal loparje z Rusom Danilom Medvedjevom.

Đoković in Alcaraz sta v ponedeljek trenirala v neposredni bližini, oče španskega tenisača pa se je bolj kot treningu sina posvečal temu, kaj na igrišču počne Srb in člani njegove ekipe pod taktirko nekdanjega hrvaškega asa Gorana Ivaniševića.

V želji, da bi pridobil natančnejši vpogled v tekmečeve metode dela, je Alcarazov oče snemal Đokovićev trening, kar pa Srbu ni bilo najbolj povšeči.

Novak Đoković | Avtor: Epa Epa
"Okoliščine so pač takšne, da na treningu nimamo prave zasebnosti, čeprav bi si jo včasih želel. S tem bi imel več priložnosti za preizkušanje novih reči in lahko bi bolje komuniciral z ekipo. Dejstvo je, da na treningu nisem povsem sproščen. Tekmeci so v bližini in gledajo čez ramo. Vsak udarec je izmerjen, ovrednoten in ocenjen. Vse to lahko ob ustrezni analizi vpliva na morebitni obračun z Alcarazom ali komerkoli drugim. Trening poskušam oddelati z enako intenziteto kot tekmo. Koncentracija je ključna. Če se počutim dobro, je ozračje bolje sproščeno, če slabo, pa bolj napeto. Tekmecem ne želiš razkriti slabega počutja ali nervoze. Dejstvo je, da smo glede tega vsi zelo osredotočeni," je komentiral Đoković.

Novinarji so z vprašanjem glede očeta soočili tudi španskega tenisača. "Verjetno je res," je v smehu odvrnil 20-letnik. "Moj oče je velik ljubitelj tenisa. Ne gleda samo mojih tekem. V klub pride ob 11h zjutraj in ostane do 10h zvečer. Spremlja tekme in treninge. Gledati Đokovića v živo, verjetno drži, da ga je snemal."

Na vprašanje, ali lahko takšno početje v tej fazi tekmovanja pomeni tudi tekmovalno prednost, je Alcaraz odvrnil: "Ne bi rekel. Đokovićevi posnetki so dostopni na vseh platformah. Ne verjamem, da sem zaradi tega v prednosti."

Alcaraz | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice