Šport
174 ogledov

Svetovno prvenstvo brez prvega zvezdnika

nikola karabatić Epa
Šok za najmočnejšo rokometno reprezentanco zadnjih dvajsetih let. Nikola Karabatić zaradi poškodbe izpušča Svetovno prvenstvo.

"Pravkar sem prestal operacijo levega stopala. Vse se je končalo v najlepšem redu, toda štiri do šest mesecev bom brez rokometa," je šokantno novico za vse rokometne navdušence objavil Nikola Karabatić.

Nikola Karabatić Gorenje Foto Šport Zvezdnik na treningu velenjske mladine

To tudi pomeni, da Karabatić izpušča Svetovno prvenstvo na Danskem in v Nemčiji, kjer bi bila francoska reprezentanca pod njegovim poveljstvom prvi favorit za zlato, tako pa bo pot do novega naslova svetovnih prvakov dosti težja, kljub širini francoskega kadra.

"Žal mi je, da ne bom mogel pomagati svojim soigralcem, toda vesel sem, da sem se bom končno lahko rešil te bolečine. Hvala vam za lepe želje," je na socialnih omrežjih ob fotografijah stopala pred in po operaciji zapisal Karabatić.

"Bolečina je bila prehuda. Nemogoče je bilo igrati in trenirati," je izjavil Karabatić, ki poškodbo stopala vleče še iz leta 2016.

Lansko sezono sem še nekako stisnil zobe, ni še bilo tako hudo, bolečino se je dalo prenašati, vse je bilo še dokaj normalno do Final Foura v Kölnu, nato pa so se pojavile strašne bolečine. Trpel sem, se mučil, toda upali smo, da bo z odmorom bolečina minila. Toda nič ni pomagalo in v novi sezoni se je bolečina zgolj stopnjevala, kljub temu, da mi je zdravnik ves čas stal ob strani. Preprosto moral sem na operacijo, ni bilo druge možnosti," je svoje muke s poškodbo opisal Karabatić, ki je s francosko reprezentanco osvojil dve zlati olimpijski medalji, štiri naslove svetovnega prvaka ter tri naslove evropskega prvaka.

"To bo prvo veliko tekmovanje, na katerem me ne bo z reprezentanco. Toda vem, da ne bi mogel igrati, tudi če bi ostal na igrišču in bi ekipo zgolj zaviral. Če bi nadaljeval, bi samo poslabšal poškodbo in mogoče bi moral končati kariero," je zaključil Karabatić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.