Šport
16 ogledov

Spal je presenetljivo dobro

košarka Saša Despot
Slovenska košarkarska reprezentanca je odpotovala na svetovno prvenstvo v Španijo

Slovenija je na prizorišče na Kanarske otoke odpotovala šest dni pred uvodno preizkušnjo proti Avstraliji, saj bo tam odigrala še zadnjo prijateljsko tekmo. V torek ob 20. uri se bo pomerila z branilci naslova in prvimi favoriti za naslov svetovnega prvaka - Američani.

Selektor Jure Zdovc je priznal, da je pred vsakim velikim tekmovanjem malce živčen. "Danes sem presenetljivo dobro spal, morda tudi zato, ker se prvenstvo začne šele čez slab teden. Po pravici povedano, sploh ne razmišljam o Američanih, temveč se bolj ukvarjam s stvarmi, ki jih moramo še postoriti in popraviti pred tekmovanjem. Ni jih tako malo in to mi povzroča največ skrbi," pravi selektor.

Ponedeljkovo dopoldne bo namenjeno regeneraciji, že popoldan pa slovenske košarkarje čaka prvi trening v novi dvorani Arena, ki bo za prvenstvo sprejela nekaj manj kot 10.000 gledalcev. Slovenija se bo v predtekmovanju merila z Avstralijo, Mehiko, Južno Korejo, Angolo ter Litvo. V osmino finala, ki bo potekala v Barceloni, se bodo uvrstile prve štiri ekipe iz vsake skupine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.