Šport
11 ogledov

Na trenutke preveč svojeglavi

košarka Saša Despot
"Stalno razmišljamo o napredku," pred današnjim odhodom v Španijo pravi selektor košarkarske reprezentance Jure Zdovc.

Popoldne bo selektor slovenske košarkarske reprezentance Jure Zdovc svojih 12 izbrancev posedel na železno ptico in skupaj z njimi odpotoval proti prizorišču letošnjega svetovnega prvenstva. Tudi zmaga proti močnim Litovcem pri selektorju Zdovcu pričakovano ni odgnala vseh skrbi s katerimi se je ubadal v zadnjih tednih. Nihanja v igri so še vedno prisotna, na srečo pa je zdravstveno stanje v reprezentanci po Zdovčevih besedah zadovoljivo: "Igralci so na trenutke še preveč svojeglavi, kar se pozna pri številnih napak, ki lahko spremenijo potek tekme. Zmaga je vsekakor dobrodošla, čeprav bi se lahko vse skupaj tudi drugače razpletlo. V tem trenutku je najbolj pomembno, da slučajno ne pride do kakšne poškodbe."

V izogib morebitni poškodbam bo Zdovc skušal na torkovem pripravljalnem dvoboju proti ZDA 
ustrezno razporediti igralne minute: "Pred tekmo z Američani bomo analizirali stanje v moštvu in 
prilagoditi minutažo igralcem glede na utrujenost. Neke posebne priprave na dvoboj z Američani pa ne bo."

Določene zadeve še skrivajo

Zadnji teden priprav bo ključen za piljenje forme pred pričetkom košarkarskega spektakla v Španiji, slovenska izbrana vrsta pa bo imela dovolj časa za aklimatizacijo na razmere: "Imamo še slab teden dni. Veliko stvari imamo še za narediti in stalno razmišljamo o napredku. Veliko elementov, ki jih treniramo, še nismo prikazali na parketu, tako v napadu in v obrambi. Določene stvari še vedno skrivamo, še posebej pa me veseli, da bomo imeli na Kanarskih otokih dovolj terminov za kakovostne treninge, na katerih se bomo posvetili malenkostim." 

Zdovc je svoje misli že usmeril proti prvemu dvoboju z Avstralci, skupaj s strokovnim štabom pa bo v naslednjih dneh podrobno analiziral številne videoposnetke, ki so mu na razpolago: "Eno tekmo Avstralcev sem si že ogledal, saj si želim začutiti kako igrajo, vendar imamo do sobotnega dvoboja še dovolj časa za dodatne analize."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.