Šport
17 ogledov

Španci komajda prek Kitajske

Arlington
1/5
Reuters
Evropski in svetovni prvaki Španci so v Sevilli odpravili Kitajsko, ki jo vodi njihov bivši selektor, zgolj z 1:0. Na tekmi med Mehiko in Brazilijo je bila boljša reprezentanca iz Srednje Amerike.

Štiri pred začetkom evropskega nogometnega prvenstva reprezentance pilijo še zadnje malenkosti. Aktualni evropski in svetovni prvaki Španci so v Sevilli odigrali zadnjo prijateljsko tekmo pred odhodom na Poljsko in v Ukrajino ter premagali Kitajsko z 1:0. S sijajnim slalomom v kitajskem kazenskem prostoru se je izkazal Andres Iniesta, a zadel zgolj okvir vrat.

Kitajci, ki jih vodi nekdanji španski selektor Antonio Camacho, so favoriziranim domačinom povzročili obilico težav. Bili so boljša ekipa na terenu v prvem polčasu, v nadaljevanju, ko so Španci pritisnili proti njihovim vratom, pa jih je na zadnji črti reševal vratar Zeng Cheng. Klonil je le enkrat, in sicer v 84. minuti po strelu Davida Silve.

Razpoloženi Mehičani odpravili Brazilce

Tekma med Mehičani in Brazilci je pritegnila marsikaterega nogometnega zanesenjaka. V dinamični tekmi so povsem zasluženo slavili Mehičani, ki so bili boljši predvsem v prvem polčasu, ko so tudi dosegli oba zadetka. Najprej je z malce sreče zadel Giovanni dos Santos v 22. minuti, enajst minut kasneje pa je iz enajstmetrovke vodstvo povišal član Manchester Uniteda Javier Hernandez. V drugem polčasu so Brazilci zaigrali malce bolje, razpoložen je bil predvsem Neymar, a se izid ni več spremenil.

V Arlingtonu se je še enkrat pokazalo, da bodo morali Brazilci, ki leta 2014 gostijo svetovno prvenstvo, s svojo relativno mlado ekipo postoriti še veliko dela, da bodo čez dve leti izpolnili visoka pričakovanja domače javnosti, ki si želi naslov svetovnega prvaka.

Prijateljski tekmi:

Španija : Kitajska 1:0 (0:0)
Silva (84)

Brazilija : Mehika 0:2 (0:2)
Giovanni dos Santos (22), Hernandez (33/11-m)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.