Šport
24 ogledov

Vezisti padajo: M'Vila jokal, še en brez Eura?

Nasri M'Vila poškodba Francija Srbija prijateljska tekma Reims Reuters
Na treh četrtkovih tekmah so slavili vsi trije favoriti. Čeprav so tokrat vsi srbski nogometaši ubogljivo peli himno, je bila Francija vseeno boljša (2:0). Francosko zmago je pokvarila poškodba vezista Yanna M'Vile, ki si je že v prvi minuti tekme zvil gleženj in nato v solzah zapustil igrišče. Angleži so isti dan ostali brez Franka Lamparda.

Srbija, pri kateri so tokrat vsi igralci peli himno, saj niso želeli tvegati izključitve iz reprezentance, je klonila pred Francijo z 0:2. Po zaslugi Francka Ribéryja in Florenta Maloudaja so petelini končni izid postavili že do 16. minute. Izjemno predstavo v prvem polčasu, kjer bi Francozi lahko zabili vsaj še dva gola, je pokvarila poškodba gotovega člana prve postave Yanna M'Vile.

Zadnji vezist Rennesa, za katerega naj bi se resno zanimal tudi Arsenal, je že v prvem napadu na tekmi nerodno stopil in si zvil gleženj. M'Vila je sicer skušal nadaljevati z igranjem, nato pa zahteval menjavo, na klopi za rezerve pa so ga nato oblile solze. Selektor Laurent Blanc ga je zamenjal z Aloujem Diarrajem, svojim nekdanjim varovancem pri Bordeauxu.

Blanc je po tekmi kljub vsemu izrazil prepričanje, da bo M'Vila nared že za prvo tekmo turnirja, ki ga Francozi v skupini D odpirajo s tekmo v Donecku proti Angliji. Francozi so na čelu z izjemno razpoloženim Ribéryjem v prvem polčasu povsem "razmontirali" blede nogometaše Siniše Mihajlovića in se tik pred turnirjem gotovo prebili na čelo seznama favoritov za naslov.

Točna diagnoza 48 ur kasneje

"V prvem polčasu smo v napadu storili veliko dobrih reči, to je bilo pozitivno," je Blanc po tekmi povedal za televizijo TF1. "Igralci so bili v boljši formi kot proti Islandiji. Fizično smo bili boljši, ampak še vedno nismo pripravljeni. Zadnjih 15 minut smo trpeli. Menimo, da bo (M'Vila, op. a.) pripravljen za prvo tekmo. Njegovo sodelovanje na turnirju ni pod vprašajem."

Reprezentančni zdravnik Fabrice Bryand je povedal, da je M'Vila utrpel zvin gležnja, in da ga čakajo še nadaljnje preiskave. Francozi so se bali zloma, a do tega bojda ni prišlo. Točna diagnoza naj bi bila znana 48 ur po tekmi. M'Vila bi v francoskem modelu igre 4-1-4-1 na mestu zadnjega vezista sicer gotovo začenjal tekme na Euru. Njegova prva menjava je Diarra.

Nemčija se je morala krepko potruditi za zmago 2:0 nad Izraelom. Ob koncu vsakega polčasa sta zabila Mario Gomez in Andre Schürrle. Pri trikratnih evropskih prvakih je bil viden napredek glede na sobotni poraz 3:5 proti Švici. Vseeno so v deževnem Leipzigu na svoji zadnji pripravljalni tekmi pred Eurom zapravili blizu ducat priložnosti. Četa Joachima Löwa se bo 9. junija pomerila s Portugalsko, skupino B pa tvorita še Nizozemska in Danska.

Prijateljske tekme:

Grčija : Armenija 1:0 (1:0)
Papadopulous (24)

Nemčija : Izrael 2:0 (1:0)
Gomez (40), Schürrle (82)

Francija : Srbija 2:0 (2:0)
Ribéry (11), Malouda (16)

Mehika : Bosna in Hercegovina 2:1 (1:1)
Dos Santos (6), Hernández (90); Džeko (28)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.