Šport
519 ogledov

Spektakel! Slovenski šampioni drevi proti aktualnim svetovnim prvakom!

ACH Volley Alen Hadžić
Odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana v Tivoliju gostijo svetovne klubske prvake.

V sredo ob 18. uri odbojkarje ACH Volleyja Ljubljana čaka težko pričakovana tekma skupinskega dela elitne Lige prvakov na domačih tleh, na kateri se bodo pomerili z aktualnimi svetovnimi klubskimi prvaki, italijansko ekipo Sir Sicoma Monini Perugia. Zvezdniška ekipa, za katero igra tudi slovenski reprezentančni podajalec in bivši član oranžnih zmajev Gregor Ropret, je v letošnji sezoni v odlični formi in sredi izjemnega niza neporaženosti na kar 25 tekmah v vseh tekmovanjih. Svojo prevlado so dokazali tudi na dosedanjih štirih tekmah elitne Lige prvakov, na katerih so nasprotnikom prepustili vsega dva niza.

V letošnji sezoni Lige prvakov pa odlično nastopajo tudi slovenski prvaki, ki so na dosedanjih štirih tekmah zabeležili dve zmagi in trenutno zasedajo drugo mesto v skupini E. Odbojkarji ACH Volleyja bodo tako imeli na voljo prvo zaključno žogo za uvrstitev v izločilne boje lige prvakov. Z zmago, ki bi bila sicer presenetljiva, bi si Ljubljančani že pred zadnjim krogom že zagotovili drugo mesto v skupini in napredovanje. Slovenski prvaki imajo namreč po štirih tekmah sedem točk, pet manj od Perugie, ta za potrditev prvega mesta potrebuje le še točko, in štiri oziroma pet točk prednosti pred nemškim Dürnom, ki so ga dvakrat premagali, in turško ekipo Ziraat Bank iz Ankare.

ACH Volley | Avtor: Alen Hadžić Alen Hadžić

Varovanci trenerja Radovana Gačiča Italijanom, sicer svetovnim klubskim prvakom ter zmagovalcem 25 zaporednih tekem v vseh tekmovanjih, priznavajo vlogo favoritov, a nameravajo izkoristiti vsako priložnost, ki jim jo bodo favoriti ponudili. Ekipi sta se že pomerili v prvem krogu v Italiji, takrat dvomov o zmagovalcu ni bilo, gostitelji so zmagali zanesljivo, čeprav niso igrali z najmočnejšo postavo. Tisti navijači oranžnih zmajev, ki jih v prvi vrsti zanima rezultat, upajo, da gosti tudi tokrat ne bodo nastopili z vsemi zvezdniki, tisti, ki pa bi si želeli še enkrat v živo prepričati o kakovosti Simoneja Giannellija (njegova rezerva je slovenski reprezentančni podajalec Gregor Ropret), Wilfreda Leona, Kamila Semeniuka, Olega Plotnickija in drugih, pa zagotovo razmišljajo drugače.

Ljubljančani pa si v prvi vrsti želijo predvsem pokazati dobro predstavo. "Po več kot mesecu dni se vračamo v Tivoli, kjer nas čaka obračun s trenutno najboljšo ekipo na svetu. Če tukaj dodamo še izjemne navijače in polne tribune, sem prepričan, da nas čaka odličen odbojkarski večer. Ekipa je pripravljena in brez zdravstvenih težav," je pred tekmo dejal Gačič, ki bo tokrat lahko računal tudi na hrvaškega reprezentančnega sprejemalca Filipa Šestana, ki je manjkal na zadnjih obračunih lige.

ACH Volley | Avtor: Alen Hadžić Alen Hadžić

"Izjemno se veselimo tekme proti Perugii, ki bo na dvoboju veljala za izrazitega favorita. Mi bomo naredili vse, da jim vsaj malce zagrenimo življenje, in poskusili izkoristiti vsak njihov spodrsljaj. Vzdušje v ekipi je odlično in brez posebnosti, kar se tiče zdravstvenih težav," pa je trenerja dopolnil libero ljubljanske ekipe Jani Kovačič.

Če igralcem ACH-ja ne uspe priti do skalpa svetovnih klubskih prvakov, bo o potniku v izločilne boje odločal zadnji krog, ko bodo Slovenci 25. januarja gostovali v Ankari.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice