Šport
87 ogledov

Pred slovenskimi šampioni ena najpomembnejših tekem sezone

ACH Volley Alen Hadžić
ACH Volley danes gostuje v Nemčiji, kjer bo poskušal nadomestiti izgubljeni točki.

Odbojkarji ACH Volleyja bodo danes nadaljevali nastope v ligi prvakov. V četrtem krogu skupine E bodo gostovali pri nemškem powervolleys Dürnu, ki so ga na prvi tekmi novembra v Tivoliju premagali s 3:1. Varovanci Radovana Gačiča bodo poskušali uspeh ponoviti, a jih čaka precej težja naloga.

Nemci v Ljubljani namreč niso igrali v popolni postavi, manjkala sta njihova najboljša igralca, nemški reprezentant Tobias Brand in čilski korektor Sebastian Gevert, ki naj bi bila v postavi na povratni tekmi. Ljubljančani, ki imajo še naprej nekaj težav z manjšimi poškodbami, pa že nekaj časa pogrešajo učinek hrvaškega sprejemalca Filipa Šestana. Svojo edino zmago so dosegli prav proti Nemcem, 16. novembra so jih premagali s 3:1. Trije nizi so bili izenačeni, v četrtem pa so bili slovenski prvaki prepričljivo boljši.

Ljubljančani so s štirimi točkami trenutno še na drugem mestu lestvice skupine, zmaga v Nemčiji bi bila dobrodošla, čeprav tudi v primeru poraza še ne bi izgubili možnosti za izpolnitev cilja, uvrstitve na drugo mesto in napredovanje v izločilne boje. V primeru poraza bi se morali reševati na zadnjih dveh tekmah, proti turški ekipi Ziraat Bank Ankara, s katero so nazadnje doma izgubili z 2:3, in novemu svetovnemu prvaku Perugii.

Podobne cilje kot Ljubljančani bodo imeli gostitelji, ki so v dosedanjem delu lige edino zmago zabeležili proti Turkom, doma so zmagali s 3:1. Igralci in strokovni štab Dürna slovenske prvake zelo cenijo, a nujno potrebujejo zmago, zato obljubljajo boj za vsako žogo. "Nočemo biti odvisni od drugih rezultatov, zato moramo zmagati," pravijo v nemškem taboru.

ACH Volley | Avtor: Alen Hadžić Alen Hadžić

"Pred tekmo v Ljubljani smo imeli težave s poškodbami, tudi zdaj jih imamo. Poškodovana sta Erik Röhrs in Björn Andrae, zagotovo ne bosta igrala. Upam, da bosta vsaj Brand in Marcin Ernastowicz nared," je pred tekmo za spletno stran kluba dejal trener Rafal Murczkiewicz, ki ACH Volley zelo spoštuje.

"Ljubljančani imajo veliko mednarodnih izkušenj. Njihovi igralci so že igrali tudi v najmočnejših ligah, vsekakor gre za odlično ekipo," pravi Poljak. Njegova ekipa je v zadnji tekmi domačega prvenstva s 3:0 premagala Herrsching: "To je bilo za nas zelo pomembno, čeprav še nismo na ravni, kot smo želeli. A napredujemo in če bomo pokazali to, kar vidim na treningih, Ljubljančane lahko premagamo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice