Šport
515 ogledov

Spremembe v jeseniškem hokeju

Acroni Jesenice Profimedia
Jeseniški klub ima novega predsednika.

Hokejski klub Sij Acroni Jesenice ima novo vodstvo. Na današnjem občnem zboru je z mesta predsednika odstopil Anže Pogačar, člani kluba pa so za njegovega naslednika potrdili Petra Bohinca. Pogačar bo po novem direktor kluba. HDD Sij Acroni Jesenice je sicer vodil od leta 2014, ko so na Jesenicah ustanovili nov klub po propadu nekdanjega HK Jesenice.

Zdaj že nekdanji predsednik kluba je v preteklosti že nekajkrat napovedal, da se bo umaknil, a je potem nadaljeval delo. Zdaj je ta korak uresničil. "Nisem si predstavljal, da bom ostal toliko časa. Začeli smo iz nič, na pogorišču, naredili nov klub in vrnili zaupanje javnosti. Ob vsem tem pa izpolnili cilj iz leta 2014, da smo članski hokej na Jesenicah ohranili pri življenju. Ponosen sem na opravljeno delo, se pa zavedam, da sem sam dosegel limit na trgu," je ob napovedi odstopa strnil Pogačar.

"Odločitev je v meni zorela nekaj časa. Naš poglavitni cilj je bil ohraniti klub pri življenju, ustvarili smo že kar profesionalen klub. Se pa zavedamo, da kakor raste ekipa, morajo rasti klub in tudi finančne zahteve. Vem, kje je moj osebni domet in ni me sram povedati, da smo iskali pomoč, novo energijo in nov prvi obraz," je razloge za menjavo na vrhu pojasnil Pogačar.

V nadaljevanju občnega zbora pa so na predlog novega predsednika člani kluba nato Pogačarja potrdili za direktorja kluba, medtem ko športni direktor ostaja Marcel Rodman.

"Rasel sem s hokejem, sem ljubitelj hokeja. Jesenice potrebujejo nadgradnjo, kar je Anže naredili, je jeklena volja, da obdrži takšno raven kluba. Eno leto sem se tudi sam spraševal, ali lahko kaj dodam klubu in Jesenicam. Prizadeval si bom, da bi klub nadgradili in poskusili finančno stabilizirati," pa je ob predstavitvi dejal novi predsednik Bohinc.

HK Olimpija - HK Jesenice | Avtor: Anže Petkovšek Alpska liga, SŽ Olimpija - Sij Acroni Jesenice Anže Petkovšek

V finančnem poročilu so razkrili, da so v klubu v letu 2019 imeli približno 653.000 evrov prihodkov, pri čemer je delež pokroviteljev znašal 486.000 evrov, prihodek prodanih vstopnic pa 133.000 evrov. Na odhodkovni strani pa je bila številka podobna, 653.000 evrov, tako da so bilančno leto 2019 v jeseniškem klubu končali z minusom 353 evrov.

V razpravi na občnem zboru so izpostavili tudi majhno število članov kluba; na skupščini jih je bilo namreč od 25 s plačano članarino prisotnih 19, Pogačar je pojasnil, da je sicer članov kluba 119, se je pa strinjal, da bi morali za dobro hokeja na Jesenicah precej razširiti člansko bazo. Članarina kluba sicer tudi v prihodnje za podporne člane znaša deset, za tiste z glasovalno pravico pa 20 evrov.

Novi predsednik Bohinc je poudaril, da bo njegov cilj dvigniti klub za stopničko ali dve višje: "Delo Anžeta je bilo zelo pomembno, da je hokej sploh obstal. Danes, ko sva se zamenjala, gre samo za nadgradnjo. Poskušali bodo pridobiti več pokroviteljev, pridobiti več mladih, da bo lahko klub v ponos Jesenicam in Gorenjski. Trudil se bom, da se bo vez okrepila, da bo močna, Jesenice so prepoznavne po hokeju. Z roko v roki je naloga kluba in lokalne skupnosti, da skrbijo za naše mlade moči."

V klubu so tudi potrdili nov upravni odbor, v katerem je po novem tudi nekdanji slovenski reprezentančni vratar Robert Kristan.

 
Komentarjev 1