Šport
2099 ogledov

Večni derbi odločili šele kazenski streli, vroče tudi na tribunah

HK Olimpija - HK Jesenice
1/10
Anže Petkovšek Alpska liga, SŽ Olimpija - Sij Acroni Jesenice
Odločitev na dvoboju med Ljubljančani in Jeseničani je padla šele po streljanju kazenskih strelov.

Na večnem derbiju je  slavila Olimpija, ki si je zmago s 4:3 zagotovila po kazenskih strelih. Dvorana Tivoli sicer ni bila povsem polna, kot so si pred derbijem želeli akterji v obeh klubih, a so jo vseeno navijači napolnili v lepem številu (približno 3000) in tudi na tribunah obudili staro rivalstvo med zelenimi in rdečimi. Z uspehom na derbiju so Ljubljančani tudi izenačili skupno število zmag, pred tekmo so z 236:235 vodili železarji.

Prva tretjina je sicer pripadla Jeseničanom. Ti so takoj pritisnili, vratar Žan Us je imel v uvodnih minutah precej dela, prvič pa klonil že v drugi minuti ob prvi jeseniški prednosti igralca več. Pozneje so imeli železarji do desete minute še dve, tudi zaradi napak domačih in nepravilne menjave, poldrugo minuto celo razmerje 5-3, a zadeli niso več, je pa Andrej Tavželj stresel okvir gola. Na drugi strani so bile ljubljanske priložnosti redkejše, vratarja Urbana Avsenika pa sta še najbolj preizkusila Anže Ropret in Žan Jezovšek. Domači so sicer v 13. minuti ob igralcu več dosegli gol, a so zadetek Aleša Mušiča sodniki razveljavili zaradi podaje z roko.

HK Olimpija - HK Jesenice | Avtor: Anže Petkovšek Alpska liga, SŽ Olimpija - Sij Acroni Jesenice Anže Petkovšek

V nadaljevanju so domači pošteno stopili na plin. Jeseničani so se morali umakniti v obrambo, Avsenik pa je bil nenehno pod pritiskom. Prvič je klonil v 26. minuti, potem ko je Mušič z lepo podajo zaposlil Nika Simšiča, ki je zadel iz bližine. Za preobrat je nato poskrbel še Mušič, ki je v gneči pred golom v 29. minuti zadel za 2:1. Jeseničani se niso predali, po drugem golu Olimpije so spet zaigrali bolje, vzpostavili ravnotežje in tudi sami ogrožali Usa. Nekaj nevarnih poskusov je ljubljanski vratar ubranil, v 37. minuti pa je odbiti plošček po strelu Jake Sodje končal pri Jaki Šturmu, ta pa ga je poslal v mrežo za 2:2.

Potem ko je ekipama pripadla po ena tretjina, je bila igra v tretji precej izenačena. Rahlo premoč so sicer imeli zeleno-beli, a niso bili učinkoviti. Gostje so to znali kaznovati, v 49. minuti je izza gola podal Marko Djumić, pred vrati pa je bil na pravem mestu Žan Primožič. Gol je dal krila železarjem, ki so bili nevarnejši in konkretnejši, imeli tudi igralca več, ostalo pa je pri tesnem vodstvu. Ko se je zdelo, da so gostitelji že v izgubljenem položaju, pa je 21 sekund pred koncem ob igri brez vratarja izenačil Luka Zorko in izsilil podaljšek.

HK Olimpija - HK Jesenice | Avtor: Anže Petkovšek Alpska liga, SŽ Olimpija - Sij Acroni Jesenice Anže Petkovšek

V tem golov ni bilo, po eno lepo priložnost na vsaki strani sta imela Jezovšek in Andrej Hebar, o zmagovalcu jubilejnega derbija pa so odločali kazenski streli. Po teh pa so se veselili domači; zadela sta Jezovšek in Mark Čepon, ta je bil uspešen dvakrat in je bil tudi strelec odločilnega gola, na jeseniški strani pa sta v polno zadela le Šturm in Jaka Ankerst.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.