Šport
38 ogledov

Sramota Milana in solze Bonaventure

Jonathan Biabiany AC Milan Reševalni pas/Twitter
Ena najbolj čudnih zgodb zadnjega dne prestopnega roka se je zgodila na Apeninskem polotoku, glavno vlogo pa sta odigrala AC Milan in Jonathan Biabiany.

Rossonerri so še pred nekaj leti veljali za mojstre zadnjih dni prestopnega roka, finančna kriza pa je prizadela tudi AC Milan, tako da se največje zgodbe nogometne tržnice ne odvijajo več na stadionu San Siro. Kljub temu je v prestolnici mode ob koncu avgusta še vedno zelo pestro in nepredvidljivo, kar potrjuje tudi zgodba Jonathana Biabianyja.

Francoski krilni nogometaš je bil že na poti v Milano, pravzaprav je tam že bil in tudi že opravil obvezno poziranje v opremi (nesojenega) novega kluba. Toda Milan se je za njegov prihod iz Parme takrat še vedno dogovarjal. V "luksuzno provinco" bi se kot del posla moral podati Cristian Zaccardo, toda slednji se, potem ko je Biabiany z Rossonerri dorekel že vse podrobnosti sodelovanja, ni uspel dogovoriti z moštvom s stadiona Tardini glede svojih osebnih dohodkov. 

Galliani: "Bonaventura je dober človek"

Celoten prestop je nato propadel, AC Milan pa je bil prisiljen zbrisati vse objave na socialnih omrežjih, ki so naznanjele prihod 26-letnega Francoza. Pri klubu so hitro našli zamenjavo za Biabianyja, iz Atalante so pripeljali Giacoma Bonaventuro, za katerega so plačali sedem milijonov evrov, od Chelseaja pa so si že prej sposodili nizozemskega vezista Marca van Ginkla in španskega napadalca Fernanda Torresa.

"Jonathana (Biabianyja, op. a.) smo si zelo želeli. Dogovor z njim je bil sklenjen, na težave pa smo naleteli pri pogajanjih s Parmo. Hitro smo morali najti alternativo in našli smo jo v Bonaventuri. Gre za odličnega nogometaša in dobrega človeka. Ob podpisu petletne pogodbe z Milanom je začel jokati," je razjarjene navijače velikana iz Lombardije miril podpredsednik kluba Adriano Galliani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.