Šport
46 ogledov

Srbski finale v Mehiki; Čepalova v finalu Charlestona

op avstralije ana ivanović Reuters
V Monterreyu srbski finale, v Charlestonu Jana Čepalova nadaljuje svoj turnir kariere.

Finale teniškega turnirja serije WTA z nagradnim skladom pol milijona ameriških dolarjev v mehiškem Monterreyju bo povsem srbsko obarvan. Za lovoriko se bosta udarili srbski igralki Jovana Jakšić in Ana Ivanović. Absolutna favoritinja finala je Ivanovićeva, nekdanja številka ena ženskega tenisa, Jakšićeva bo igrala v svojem prvem velikem finalu.

Dvajsetletna Jakšićeva je za finale premagala japonsko veteranko Kimiko Date Krumm s 6:7 (5), 6:4, 6:4, Ivanovićeva, ki je druga nosilka, pa je bila boljša od Danke Caroline Wozniacki s 7:6 (5), 6:4. Jakšićeva se bo bo borila za svojo prvo zmago na turnirjih serije WTA, šest let starejši Ivanovićevi pa se nasmiha 13. turnirska zmaga.

V Charlestonu Čepalova in Petkovićeva

Znani sta tudi obe finalistki teniškega turnirja serije WTA v ameriškem Charlestonu z nagradnim skladom 710.000 ameriških dolarjev. Dvajsetletna Slovakinja Jana Čepelova, ki je v drugem krogu presenetila številko ena Američanko Sereno Williams, bo teniški lopar prekrižala s predstavnico Nemčije Andreo Petković.

Čepelova je v polfinalu odpravila 17-letno švicarsko kvalifikantko Belindo Benčić s 6:4, 5:7, 7:6 (7), Petkovićeva, 14. nosilka, pa je bila boljša od šeste nosilke Kanadčanke Eugenie Bouchard z 1:6, 6:3, 7:5.

Čepelova, ki je največji uspeh dosegla z zmago nad Williamsovo, bo lovila svojo prvo turnirsko zmago na turnirjih serije WTA, šest let starejšo Petkovićevo, ki je bila že uvrščena v prvo deseterico na svetovni jakostni lestvici, pa čaka boj za tretjo lovoriko.

Charleston, WTA (710.000 ameriških dolarjev), polfinale:

Andrea Petković (Nem) : Eugenie Bouchard (Kan) 1:6, 6:3, 7:5;
Jana Čepelova (Slk) : Belinda Benčić (Švi) 6:4, 5:7, 7:6 (7);

Monterrey, WTA (500.000 ameriških dolarjev), polfinale:

Jovana Jakšić (Srb) : Kimiko Date Krumm (Jap) 6:7 (5), 6:4, 6:4;
Ana Ivanović (Srb/2) : Caroline Wozniacki (Dan/3) 7:6 (5), 6:4.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.