Šport
16 ogledov

Srebotnik: "Dosegla vse, kar sem želela"

Kveta Peschke in Katarina Srebotnik EPA
"Verjela sem, da bom enkrat zmagala," je dan po osvojitvi Wimbledona v ženskih dvojicah (kar je njen prvi slam v konkurenci deklet) v intervjuju za Žurnal24 dejala Katarina Srebotnik. "Naprej gremo po isti poti. Na US Opnu pa vsekakor na drugi grand slam."

Katarina Srebotnik je skupaj s Kveto Peschke v petem finalu prvič osvojila turnir za grand slam med ženskimi dvojicami. Še več: postali sta številka 1 na jakostni lestvici dvojic. Za slovensko igralko je to šesti naslov na največjih turnirjih (ostalih pet je dosegla v mešanih dvojicah) Preden se je podala izbrat večerno obleko za večerjo prvakov (nocoj z Rafaelom Nadalom, Novakom Djokovićem, Petro Kvitovo, Marijo Šarapovo in ostalimi finalisti 125. izvedbe Wimbledona), jo je za pogovor v All England Clubu zmotil Žurnal24.

Čestitke. Se že zavedate, kaj vam je uspelo?
Počasi se začenjam zavedat, kaj se je zgodilo, kakšen uspeh sem dosegla. Ta grand slam mi je še manjkal, pa še številka 1 sva postali. To je res nepopisna sreča. Težko opišem čustva.

To je bil vaš peti finale grand slamov v ženskih dvojicah in končno prva zmaga. Gotovo vam je odleglo?
'Ful' mi je odleglo. Zmaga je bila res težko pričakovana. Verjela sem, da bom enkrat zmagala.  Nisem vedela kdaj, a želela sem si čim prej, da se s tem neham obremenjevat, da ne nosim tega bremena. Včeraj mi je padlo dol 100 kilogramov. Od zdaj naprej lahko še bolj uživam v tenisu. Upam, da bo zdaj padla še kakšna zmaga. Sem pa že zdaj dosegla vse, kar sem si kdajkoli želela doseči.

Sabine Lisicki in Samantha Stosur, dve odlični igralki med posameznicami, ste v sobotnem finalu premagali s 6:3, 6:1. Je bilo res tako lahko, kot kaže izid?
Ja, rezultat kaže, da je bilo gladko. V drugem nizu sva res nadzorovali igro in je bil rezultat res pravi. A ključnega pomena je bil prvi niz. Izgubljali sva že za en brejk, 1:3, a sva se uspela vrniti. Proti njima je bilo zelo težko igrati, saj sta obe zelo močni med posazmenicami in imata zelo močan servis, tako prvi kot drugi. Na začetku sta res močno servirali, tudi njun drugi servis je bil zelo hiter. Težko je bilo. A ko sva uspeli dobiti ritem na returnu, sva jima začeli parirati na servisu in sva igro spreobrnili v svojo korist.

Predvsem ste pokazali odlično igro na mreži.
Obe s Kveto se super počitiva na mreži. V dvojicah je ključ prav igra pri mreži in ne od zadaj tako kot med posameznicami. Tukaj sva bili res zelo suvereni.

Prej ste dvojice igrali z Ai Sugiyamo, pa Dinaro Safino, a zdi se, da sta se s Kveto Peschke še bolje ujeli.
Imam srečo, da sem vedno imela super soigralke, s katerimi sem se zelo dobro razumela tudi izven igrišča in ne le na igrišču. Velik plus je, če se dobro razumeš, če si prijateljica s to osebo, da ne gre le za strogo sodelovanje na igrišču.


Zmaga v Wimbledonu in prvo mesto na lestvici. Vrhunec vaše kariere?

Več kot to se trenutno ne da doseči! Wimbledon je nekaj posebnega. Noben drug grand slam se ne da primerjati. Kdor zmaga Wimbledon, je za vedno zapisan z zlatimi črkami, se ga nikoli ne pozabi.

Medijski obveznosti, nocoj še večerja prvakov … kdaj pa bo čas za slavje?
Malo smo proslavili že včeraj. Zdajle naš čaka nova pošiljka šampanjca. Zvečer večerja. Potem enkrat zabava v Sloveniji, a prej grem še v Dubaj. Sploh še ne vem, kdaj bom uspela priti do domačih. Vse bo prišlo ob svojem času, saj bo zdaj tri, štiri tedne tekmovalnega premora.

Očitno ste v super formi. Ali ob teh uspehih v dvojicah, kdaj pomislite, da bi se vendarle vrnili tudi na turnirje posameznic?
Ne, nikakor. Nikakor. Odločila sem se. Tega res ne obžalujem. Ta zmaga je potrdilo, da sem se pravilno odločila.

Med posameznicami je Wimbledon zmagala Petra Kvitova, rojakinja vaše soigralke Kvete. Kaj pravite o njej, o njenem prvem slamu?
Fenomenalno za njo. Sicer nisem gledala finala, a kot sem slišala, je igrala res fenomenalno.


Kakšni so načrti za nadaljevanje letošnje sezone?

Čez kak mesec dni se bo začela turneja po Ameriki. Jaz bom šla tja že malo prej – zaradi časovne razlike in da se navadim na podlago. Naprej gremo po isti poti. Na US Opnu pa vsekakor na drugi grand slam.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.