Šport
79 ogledov

Štangelj Nibalijev športni direktor

Gorazd Stangelj Žurnal24 main
Slovenski kolesarski selektor Gorazd Štangelj bo v prihodnji sezoni glavni športni direktor novoustanovljene profesionalne ekipe Bahrain Merida.

Gorazd Štangelj je zadnjih pet let kot športni direktor preživel pri kazahstanski Astani, pred tem pa za omejeno ekipo tudi tekmoval.

"Takoj sem bil navdušen nad idejo ustanavljanje nove ekipe. Na nek način je to izziv, prepričan sem, da bomo uresničili cilje. Kolesarstvo se je močno razvilo. Prihaja novo obdobje in to obdobje rabi nove, mlade voditelje. Veselim se dela z našo mlado ekipo in s sodelavci, s katerimi sem nekdaj kolesaril. Dobro se poznamo in so popolnoma zaupamo," je ob imenovanju povedal Štangelj, ki bo imel v ekipi za prvega zvezdnika Italijana Vincenza Nibalija.

Poleg njega imata pogodbi podpisani še Manuele Boaro in Giovanni Visconti. Večino ekipe bodo verjetno sestavljali kolesarji, ki so zdaj člani Lampreja-Meride, saj se je italijanska ekipe - člani so Slovenci Marko Kump, Jan Polanc, Matej Mohorič in Luka Pibernik - združila z bahrajnskim projektom.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.