Šport
48 ogledov

Znana četverica za Rio

Primož Roglić Giro d'Italia 2016 uvodni kronometer EPA
Selektor Gorazd Štangelj je izbral četverico kolesarjev, ki bo v Riu branila slovenske barve v kronometru in na cestni vožnji.

Slovenski kolesarski selektor Gorazd Štangelj bo na avgustovskih olimpijskih igrah v Riu računal na Primoža Rogliča, Simona Špilaka, Jana Polanca in Mateja Mohoriča. Ženski selektor Gorazd Penko bo v Brazilijo odpeljal Polono Batagelj, Urban Ferenčak, ki skrbi za gorske kolesarje, pa Tanjo Žakelj, so sporočili iz Kolesarske zveze Slovenije.

Batageljeva in Žakljeva sta mesti za Brazilijo potrdili konec maja oziroma v začetku junija, bili sta tudi edini resni kandidatki, tudi Roglič, Špilak in Polanc so bili znani potniki za Rio, medtem ko je bilo odprto vprašanje, kdo bo četrti kolesar. Štangelj se je odločil za nekdanjega svetovnega prvaka med mladinci in mlajšimi člani Mohoriča.

"Odločitev ni nikoli lahka. Proga je zelo težka. Nimamo izrecnega gorskega kolesarja. Roglič ni hribolazec, v ekipi je zaradi kronometra. Polanc je v Švici pokazal, da je vse podredil drugemu delu sezone. Razmišljal sem, da rabim pomočnika. Mohorič se je izkazal na Giru. Ko je bilo treba pomagati v sprintu, je pomagal, ko je bilo treba pomagati na klanec, je pomagal. Potihoma sem o tem razmišljal že prej, treba pa se je bilo dokazati," je izbor pokomentiral Štangelj, ki se je o četrtem potniku odločal med Mohoričem in Luko Pibernikom.

Roglič, Špilak, Polanc in Mohorič bodo nosili dres na cestni dirki, Roglič pa bo nastopil še v vožnji na čas. Batageljevo čaka cestna dirka, Žakljevo pa gorsko kolesarski olimpijski kros.

Špilak bo na OI nastopil drugič, prvič je dirkal leta 2008 v Pekingu, ko cestne dirke ni končal, v kronometru pa je bil 28. Tudi Žakljeva bo nastopila drugič, pred štirimi leti v Londonu je osvojila deseto mesto. Preostali bodo na največjem športnem dogodku kolesarili prvič.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.