Šport
0 ogledov

Stara zgodba: Kopitarju točka in poraz

Anže Kopitar Benjamin Kovač
Hokejisti Los Angeles King nadaljujejo s slabimi predstavami in mizerno strelsko formo. Tokrat so pred domačimi navijači z 2:1 izgubili proti Dallas Stars.

Moštvo severnoameriške hokejske lige NHL Los Angeles Kings je v noči na nedeljo gostilo Dallas Stars in izgubilo z 1:2. Gostje so povedli preko Jamieja Benna v prvi tretjini, nato so kralji izenačili, po podaji Anžeta Kopitarja je zadel Brad Richardson, na 2:1 pa je povišal Trevor Daley in Los Angelesu prizadejal četrti zaporedni poraz.

Minnesota Wild so sinoči postavili rekord ekipe, potem ko so vknjižili sedmo zaporedno zmago, tokrat so bili s 4:1 boljši od Phoenix Coyotes. S to zmago so še povečali vodstvo v zahodni konferenci. Dvakrat se je med strelce vpisal Kyle Brodziak, za goste pa sta zadela še Dany Heatley in Mikko Koivu. Slednji je k uspehu moštva dodal še podajo. Niklas Backstrom se je na led po poškodbi vrnil po treh tekmah odsotnosti in zaigral na svoji 300. tekmi, ob tem pa je ubranil 35 strelov. Premagal ga je zgolj Lauri Korpikoski.

Visoko zmago domačih s kar 7:1 so gledalci videli v Detroitu, rdeča krila pa so bila boljša od Winnipeg Jets. Jiri Hudler je zadel dvakrat, med strelce pa so se vpisali še Valtteri Filppula, Todd Bertuzzi in Henrik Zetterberg, ki so k temu dodali še podaje, ter Chris Conner in Drew Miller. Winnipeg je lovil peto zaporedno zmago, a več od častnega zadetka Bryana Littla ni zmogel.

Množica zadetkov je padla tudi na tekmi v New Yorku, kjer so Islandersi gostili moštvo Pittsburgh Penguins. Slednji so bili od domačih boljši s 6:3. Dva gola k zmagi gostov je prispeval James Neal, za pingvine pa so zadeli še Pascal Dupuis, Steve Sullivan, Matt Cooke in Paul Martin. Za New York so gole dosegli David Ullstrom, Milan Jurcina in Kyle Okposo.

NHL, izidi:
New Jersey Devils : Montreal Canadiens 1:2

Buffalo Sabres : New York Rangers 1:4

Ottawa Senators : Vancouver Canucks 1:4

New York Islanders : Pittsburgh Penguins 3:6

Philadelphia Flyers : Tampa Bay Lightning 5:2

Detroit Red Wings : Winnipeg Jets 7:1

Columbus Blue Jackets : Boston Bruins 3:5

St. Louis Blues : San Jose Sharks 1:0

Nashville Predators : Anaheim Ducks 3:2

Phoenix Coyotes : Minnesota Wild 1:4

Calgary Flames : Edmonton Oilers 3:0

Los Angeles Kings : Dallas Stars 1:2

Anže Kopitar podaja in strel na gol za Los Angeles

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.