Šport
46 ogledov

Štiri kolajne v enem dnevu na mladinskem SP

miha hrobat Profimedias
Slovenska smučarja sta na mladinskem svetovnem prvenstvu osvojila štiri kolajne v enem dnevu. Miha Hrobat je osvojil zlato in bron, Štefan Hadalin pa dve srebrni odličji.

Slovenska mladinska smučarska reprezentanca je na mladinskem svetovnem prvenstvu v Hafjellu na Norveškem vknjižila vrhunske rezultate. Slovenija je po superveleslalomski in superkombinacijski tekmi zahvaljujoč Mihi Hrobatu in Štefanu Hadalinu bogatejša za štiri kolajne - zlato, dve srebrni in bronasto.

Novopečeni prvak Hrobat, sicer 36. z veleslalomske tekme, je bil tokrat na superveleslalomu uspešnejši od reprezentančnega kolega (Hadalin je bil na veleslalomu najboljši Slovenec, osvojil je 13. mesto) in ga je prehitel za 36 stotink. Na odru za zmagovalce se jima je pridružil Švicar Loic Meillard, ki je zaostal za 0.53 sekunde.

Odlične predstave v drugi najhitrejši disciplini sta Hadalinu in Hrobatu prinesli tudi odličji v superkombinaciji. Hadalin je po torkovem šestem mestu na slalomu danes osvojil srebro, Hrobat, ki je bil deveti pa je prišel do brona.

Med 88 nastopajočimi sta na superveleslalomu nastopila tudi Jakob Špik in Aljaž Dvornik, ki sta z zaostankoma 1,80 in 1,82 osvojila 27. in 28. mesto, malce čez sredino lestvice (tekmo je končalo 82 tekmovalcev), na 44. mestu in z zaostankom 2,74, pa je tekmo končal Ven Florjančič, medtem ko je Sergij Robič delil usodo še drugih petih tekmovalcev, ki so odstopili.

To je res nekaj norega

Miha Verdenik, odgovorni trener tehničnih in hitrih disciplin EC, je izjemen uspeh pospremil takole: ''Že takoj, ko sem videl postavitev (tekmo so prestavili iz Kvitfjella, op. p.) sem ime pravi občutek. Bila je precej zavita in podlaga res trda. Ponoči je bil minus in je vse pomrznilo, kar je bilo res idealno za nas. To kar nam ustreza. Pa tudi, ko se je tekma začela, ko sem videl kako smučajo, sem si mislil, da danes pa imamo možnosti. Ne bi si pa mislil, da se bo zgodilo kaj takega. Res fenomenalno. Oba sta super odpeljala. Na koncu sta naredila ravno toliko razlike, da se je še v superkombinaciji sešlo. Res nekaj norega kar smo naredili, sploh v hitrih disciplinah, kjer imajo vse večje ekipe serviserje in glavne trenerje tudi iz svetovnega pokala, vključno z ostalim ''supportom''. Mi smo se pa v bistvu sami znašli, tudi glede maž. Včeraj sta bila oba serviserja spet do polnoči v servisu. Vse se je poklopilo res dobro in je s temi rezultati vsaj malo poplačan trud, ki smo ga vlagali.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.