Šport
34 ogledov

Stojanovićeva ekipa prejela fantomski gol

Herve Kage fantomski gol Genk Lierse Boban Bajković Youtube (PrtSc)
Pred dobrim letom dni je nogometno javnost razburil "fantomski" gol Stefana Kießlinga na tekmi med Bayerjem in Hoffenheimom, tokrat pa so bili žrtve slabe sodniške presoje nogometaši Lierseja, ki jih vodi nekdanji slovenski selektor Slaviša Stojanović.

13. kolo elitne belgijske Jupiler Pro lige je bilo nesrečno za Lierse, ki ga s klopi vodi Slaviša Stojanović. Nekdanji slovenski selektor je s svojimi varovanci gostoval pri favorizirani ekipi Racing Genk in izgubil (3:0), a je sodniška ekipa na čelu s Vimom Smetom močno vplivala na rezultat srečanja. 

Domači so povedli v 32. minuti z golom Christiana Kabaseleja in minimalno prednost držali do 66. minute. Takrat je z razdalje silovito sprožil Hervé Kage in zadel prečko. Žoga se je evidentno odbila nazaj v polje, o zadetku ne bi smelo biti govora. To je bilo jasno tudi Kageju, vsaj sodeč po njegovi prvi reakciji.

Gostje izgubili živce

Vratar Lierseja Boban Bajković, sicer nekdanji čuvaj mreže Crvene zvezde, je medtem prijel žogo, nato pa so domačini, na začudenje gostov, začeli proslavljati zadetek, saj je sodnik Smet pokazal na sredino igrišča. Kage se je nemudoma začel prešerno veseliti, Stojanović pa je upravičeno ostro protestiral in bil za "nagrado" izključen, kar je zelo redek pojav v njegovi karieri.

Nogometaši Lierseja so bili v nadaljevanju tekme razumljivo zelo nervozni, kar je botrovalo dvema izključitvama: v 76. minuti je moral zaradi drugega rumenega kartona pod predčasno prho Pierre-Yves Ngawa, štiri minute kasneje mu je sledil še Hamari Traoré. Zmago Genka je v 83. minuti potrdil veteran Thomas Buffel.

Slave: "Zelo sem jezen"

"Zelo sem jezen, ampak sedaj ne morem spremeniti ničesar. Bil sem zelo presenečen, ko sem videl, da je sodnik dosodil zadetek. Vsi na stadionu so videli, da se je žoga odbila pred golovo črto," je po tekmi povedal Stojanović.

Slednji je Lierse prevzel, ko je bil klub na dnu lestvice po katastrofalnem uvodu v sezono, po 13. kolih pa je zaseba iz mesta Lier na 14. mestu v šestnajstčlanski Jupiler Pro ligi in ima točko več od moštva Waasland-Beveren, ki je že na mestu, ki ob koncu sezone prinaša izpad. Genk je peti z 22 točkami, štirimi manj od vodilnega Anderlechta

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.