Šport > Nogomet
58 ogledov

"Fantomska" mreža iz Hoffenheima na dražbo

Kiessling Bayer Leverkusen Hoffenheim 1. Bundesliga EPA
Čeprav so se vroče glave po škandalu na tekmi med Hoffenheimom in Bayerjem že nekoliko ohladile, pa je "fantomski gol" še vedno v središču pozornosti nemške športne javnosti.

Športno razsodišče DFB bo v ponedeljek obravnavalo pritožbo Hoffenheima zaradi (ne)gola Stefana Kiesslinga za Bayer Leverkusen. Razsodišče bo vpletene zaslišalo, potem pa sprejelo težko pričakovano odločitev o tem, kaj narediti s tekmo, ki jo je Bayer dobil (2:1), a v Nemčiji prevladuje mnenje, da bi bilo nepošteno, če bi ta izid obveljal.

Kiessling je v 70. tekme žogo po podaji s kota z glavo usmeril tik ob vratnici, nato pa je žoga skozi luknjo v stranskem delu mreže našla pot v notranjost gola in končala za hrbtom domačega vratarja, sodniki pa so zadetek priznali.

"Kritike, ki so se vsule name, so me zelo prizadele. Vsi pravijo, da bi moral videti, kaj se je zgodilo. Ampak tudi 30.000 gledalcev na stadionu ni natančno videlo, jaz pa tudi sodim mednje," se je branil (za zdaj še) strelec spornega zadetka.

Mreža v dobrodelne namene

V vsej zgodbi, polni negativnih čustev, pa je vsaj nekaj pozitivnega: Hoffenheim bo mrežo, ki je poskrbela za celotno zmešnjavo, podaril v dobrodelne namene, na dražbi bodo skušali zanjo iztržiti čim več in sredstva nameniti skladu Srce za otroke.

"Mreža je poskrbela za toliko slabega in povzročila veliko jeze, zato bo dražba pravi način, da se stvari nekoliko umirijo," je dejal direktor kluba Peter Rettig.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.