Šport > Nogomet
35 ogledov

Bayer zabil skozi stranski del mreže

hoffenheim stranska mreža Youtube
Bayer Leverkusen je na tekmi devetega kola nemške Bundeslige dosegel gol po zaslugi preluknjanega stranskega dela mreže. Glavni sodnik je sporni zadetek priznal.

Tekma Bundeslige med Hoffenheimom in Bayerjem iz Leverkusna se bo zapisala v anale nemške nogometne lige. Farmacevti so v 70. minuti povedli z 2:0 po strelu Stefana Kiesslinga, ki je nastreljal stranski del mreže, žoga pa je ''čudežno'' pristala v vratih domače ekipe.

Sodnik Felix Brych je kontroverzni zadetek priznal, kar je sprožilo val ogorčenja. Kiessling se je takoj po strelu prijel za glavo, nato pa ga je razveselil delilec pravice, ki se je odločil, da bo fantomski zadetek obveljal.

Pričakujejo ponovitev tekme

Hoffenheimu je dve minuti pred iztekom rednega dela uspelo znižati na 1:2, nemški prvoligaš pa dan po obračunu zahteva ponovitev tekme. ''Zagotovo je to grenka izkušnja in nekaj podobnega se je enkrat že zgodilo. Tista tekma je bila ponovljena, zato mislim, da bomo tudi ta obračun gledali še enkrat. Karkoli drugega bi bilo neumno. Ne moreš ponoviti tekme Bayern Münchna, Hoffenheima pa ne,'' je povedal domači trener Markis Gisdol.

''Ničesar ne morem narediti, sodnik je tisti, ki sprejema odločitve,'' pa si je roke umil strateg Bayerja Sami Hyypia. Delilec pravice je po tekmi branil svojo odločitev: ''Nobenega razloga ni, da bi bil zadetek neveljavev,'' je prepričan Brych.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.